Ήπειρος

Ένα ρεκόρ Γκίνες για ελληνικό τυρί

Off

Ένα βραβείο που συμπεριλαμβάνεται πλέον στα ρεκόρ Γκίνες παραδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πόλη των Ιωαννίνων. Το βραβείο ανήκει στον τυροκόμο Ιωάννη Σταθώρη, απόφοιτο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων το 1988, που είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ για την παραγωγή του μεγαλύτερου κατσικίσιου τυριού, με βάρος 939 κιλά, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν περίπου 200 κιλά.
Ο κ. Σταθώρης ήταν ένας από τους προσκεκλημένους στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ιδιωτική εταιρεία (Αριστ. Δ. Φίκας) που δραστηριοποιείται στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και γάλακτος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και ήταν αφιερωμένη στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, που συνεχίζει να παράγει τυροκόμους για όλη τη χώρα, όπως ανέφερε ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας.
Η ξεχωριστή στιγμή φυσικά ήταν η απονομή του βραβείου των ρεκόρ Γκίνες στον κ. Σταθώρη που εμφανώς συγκινημένος μίλησε για τη σημασία που έπαιξε στην επαγγελματική του διαδρομή η φοίτησή του στη Γαλακτοκομική Σχολή, από όπου αποφοίτησαν ήδη και τα δύο του παιδιά, που συνεχίζουν το επάγγελμα του τυροκόμου.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ακόμη ο δρομέας υπεραποστάσεων  Γ. Κούρος και ο ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας Κων. Τριγκώνης που μίλησαν και αυτοί με τη σειρά τους για τη σημασία της προσπάθειας σε όλους τους τομείς, ώστε τα αποτελέσματα να ωφελούν το σύνολο της κοινωνίας και πριν απ’ όλους τη νεολαία. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ