Επικαιρότητα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Η νέα χρονιά θα μας βρει ένα βήμα εμπρός

Off

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του, «χαιρετίζει τους εργαζόμενους, νέους, ανέργους, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες που τη χρονιά που πέρασε βρεθήκαν στους εργατικούς αγώνες, στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς, στους αγώνες ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, στους κοινούς αγώνες με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους».
«Η επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή μας θα συνεχιστεί αμείωτα και τη νέα χρονιά καθώς μπροστά στη νέα αξιολόγηση και στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων προδιαγράφεται νέα πίεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, σχεδιάζεται χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες», τονίζει και συνεχίζει:
«Η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα διαρκές κύμα λαϊκής εξαπάτησης με στόχο να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους στην αποδοχή της εξαθλίωσής τους, στα όρια των πλεονασμάτων και της ανταγωνιστικότητας. Η στόχευση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, κατασκευαστικών εταιριών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων, είναι να μάθουμε να ζούμε με τα ελάχιστα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με άθλιους μισθούς». 
«Η πάλη για την αναπλήρωση των απωλειών για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, πρέπει να συνδυάζεται με τον αγώνα για άλλο δρόμο ανάπτυξης με αποδέσμευση από τις ενώσεις των ιμπεριαλιστών ΕΕ και ΝΑΤΟ με την εργατική τάξη και το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.
Ένας όμως τέτοιος αγώνας απαιτεί σωματεία μαζικά, οργανωμένα στα εργοστάσια και στους μεγάλους χώρους δουλειάς, αλληλεγγύη, συμμαχία και κοινός αγωνιστικός βηματισμός με την φτωχή αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους.
Με αισιοδοξία και αγωνιστική ετοιμότητα, η νέα χρονιά θα μας βρει ένα βήμα εμπρός, στο δρόμο της ανασύνταξης και αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος», καταλήγει.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ