Αθλητικά

Έτσι να ΠΑΣ και θα σωθείς!

Off

Χαμηλούς τόνους κρατούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μετά τη σπουδαία νίκη το Σάββατο επί του Παναθηναϊκού με 1-0 στους «Ζωσιμάδες», μία νίκη που έδωσε σπουδαία βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του Πετράκη. Οι Γιαννιώτες αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος παρότι μένουν στη ζώνη του υποβιβασμού, έχουν κάθε λόγο όμως να αισθάνονται έτσι, αφού το πιο δύσκολο πρόγραμμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ποτέ η ομάδα, ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο κόντρα στον Ατρόμητο.

 Στο παιχνίδι αυτό και πάλι εντός έδρας, οι Γιαννιώτες καλούνται να κεφαλαιοποιήσουν τη νίκη επί του ΠΑΟ και αν καταφέρουν να πάρουν μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα παραμονής. 

Το πρωτάθλημα βέβαια βρίσκεται μόλις στα 2/3 και με 10 αγωνιστικές να απομένουν, κάθε ομάδα, έχει δικαίωμα στην ελπίδα.

Οι Γιαννιώτες πάντως έδειξαν απόλυτα συγκεντρωμένοι το Σάββατο σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια πλην της νίκης και τελικά πέτυχαν το στόχο τους σε ένα παιχνίδι, όπου ο Πετράκης χρησιμοποίησε διαφορετική τακτική προσέγγιση από κάθε προηγούμενο.

Το 3-4-3 με το οποίο παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο όχι μόνο απομάκρυνε τους κινδύνους για την εστία του Βελλίδη, αλλά δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους να κάνουν ευκαιρίες, και να φτάσουν τελικά στο πολυπόθητο γκολ, με την κεφαλιά του Αθανασιάδη.

Η εικόνα που έδειξε ο ΠΑΣ είναι μία εικόνα, που εφόσον παρουσιαστεί και στα επόμενα παιχνίδια, είναι δεδομένο, ότι μπορεί να φέρει και άλλες νίκες, και άλλους βαθμούς, πολύτιμους για τη σωτηρία της ομάδας.

Η συνέχεια θα πρέπει να δοθεί άμεσα στο παιχνίδι του Σαββάτου και πάλι στους «Ζωσιμάδες» με τον Ατρόμητο, που ξεπέρασε την αγωνιστική κοιλιά και έχει επιστρέψει στις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα.

 

Υπολογίζει σε 

επιστροφές – Εκτός ο Κρίζμαν

Ο Γ. Πετράκης για την αναμέτρηση του Σαββάτου μπορεί να υπολογίζει στην επιστροφή των Λίλα, Τσικάρσκι, Σεργκερασβίλι και πιθανότατα και του Αποστολόπουλου. Αντιθέτως, δε θα έχει στη διάθεσή του όχι μόνο για το Σάββατο αλλά για έναν περίπου μήνα, τον Κρίζμαν που αποχώρησε τραυματίας με θλάση από το γήπεδο το Σάββατο.

Στα θετικά αναμφίβολα, η εξαιρετική κατάσταση στην οποία δείχνει να βρίσκεται ο Κλάους Αθανασιάδης, που είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΣ για την επίθεση, αλλά και η επιστροφή του Λέο, που δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του.

Κομβικό σημείο πάντως στην αναμέτρηση του Σαββάτου ήταν η εξαιρετική αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ, με την τριάδα της άμυνας να μην αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, έχοντας όμως την εξαιρετική συνεργασία με τους δύο ακραίους Μπουκουβάλα και Νικολιά και τη βοήθεια του Κάστρο στη μεσαία γραμμή. Ο κολομβιανός μέσος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που αγωνίστηκε βασικός έδειξε, ότι μπορεί να βοηθήσει, αν και επιβεβαίωσε σε δύο τουλάχιστον φάσεις, ότι είναι εξαιρετικά επιρρεπής στο λάθος.

Όπως και με τον Άρη όμως, έτσι και με τον ΠΑΟ, είχε δύο εξαιρετικές μεταβιβάσεις στην επιθετική γραμμή της ομάδας, ενώ από δικό του κόψιμο στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε το γκολ του Αθανασιάδη.

Μνεία αξίζει να γίνει και στον Νικολιά, που έπαιξε όλη την αριστερή πλευρά της ομάδας, και τα πήγε εξαιρετικά, αλλά και στον Βελλίδη, που από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και έπειτα έχει βρει τον καλό του εαυτό και πιστώνεται με την απόκρουση στο 87’ στο σουτ του Άλτμαν, που κράτησε το «μηδέν» για την εστία του ΠΑΣ.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ