Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ανάδειξη του χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου

Off

Τις ανάγκες παρεμβάσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και ακίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος, όσο και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους προς όφελος των πολιτών συζήτησαν με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Σουέρεφ στη συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Συγκεκριμένα επισημάνθηκε η πρόθεση αξιοποίησης και ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου και του πάρκου «Λιθαρίτσια», η αισθητική και λειτουργική σύνδεσή του με το μουσείο, η δημιουργία χώρου στάθμευσης και η προσβασιμότητα σε αυτό ΑΜΕΑ, καθώς και η ανακατασκευή των κλιμάκων που οδηγούν στο πάρκο.

Η συζήτηση επίσης περιστράφηκε γύρω από τα μνημεία που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων όπως το Κάστρο, η μοναστική πολιτεία της Νήσου των Ιωαννίνων, η Καστρίτσα, το Σπήλαιο Περάματος και η Δωδώνη με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού, θρησκευτικού και θεατρικού τουρισμού.

Τέλος ανέκυψε από τη συζήτηση ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας η διασύνδεση με τους φορείς της εκπαίδευσης, με εστιασμένες βιωματικές δράσεις, ώστε οι νέοι της πόλης να γνωρίσουν καλύτερα και να ενδιαφερθούν ενεργά για τα μνημεία της πόλης.

Με εκπροσώπους των σωματείων μπάσκετ και βόλει συναντήθηκε ακόμα ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσή Ελισάφ και η Επιτροπή Αθλητισμού.

Πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση που έγινε το τελευταίο διάστημα με σκοπό αυτή την φορά την ενημέρωση των σωματείων για τις προγραμματικές θέσεις της «Νέας Εποχής» που διαμορφώθηκαν μετά τον πρώτο μεγάλο κύκλο διαβούλευσης.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» δεσμεύτηκε φορά ότι θα πάρει όλα τα μέτρα για να βελτιώσει τις συνθήκες άθλησης των νεαρών αθλητών.

 

Οι υποψήφιοι στην Κοινότητα Σταυρακίου

Τους υποψηφίους στην Κοινότητα Σταυρακίου παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ. Υποψήφιοι είναι οι: Αλεξίου Ζωή, Αυδίκου Ναυσικά, Γεροδήμος Θεοφάνης, Γιοναννίδου- Λιάτσου Θεοπίστη, Δημακόπουλος Γιώργος, Ιακωβίδης Αλέξανδρος, Κασιούμη Χρυσούλα, Παππάς -Γώγος Γεώργιος, Φίνου Σοφία.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ