Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 10:33
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2015
Επικαιρότητα

Προετοιμασία από καλή βάση εκκίνησης

Off

Την προοπτική της ενίσχυσης των μέσων και του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε κεντρικό επίπεδο, μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου, εξετάζει το αρχηγείο του Σώματος, σε συνεργασία με τις Διαχειριστικές Αρχές σε ολόκληρη την επικράτεια. 
Ο δρόμος για την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων αντικατάστασης των παρωχημένων μέσων πυρόσβεσης, όπως κάποια παλαιά οχήματα, έχει ανοίξει από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο και στην Ήπειρο με τις προτάσεις που είτε υλοποιήθηκαν είτε βρίσκονται στο τελικό στάδιο για την προμήθεια οχημάτων στην Αστυνομία και για νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ.
Ένα αντίστοιχο σχέδιο για το σύνολο σχεδόν της επικράτειας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η Ήπειρος, έχει εκπονήσει το αρχηγείο και για την Πυροσβεστική και οι δυνατότητες που υπάρχουν για την υλοποίηση της πρότασης, αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης που είχαν χθες, ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας με τον νέο διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αρχιπύραρχο Ιωάννη Φωστιέρη.
Την είδηση για τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου έδωσε ο κ. Φωστιέρης στις δηλώσεις που έκανε, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, καθώς θα πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου και στη συνέχεια να συγκεκριμενοποιηθούν οι προτεινόμενες δράσεις.

Η αντιπυρική προστασία 
στο επίκεντρο
Στη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών συζητήθηκε η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά σε λίγες ημέρες.
«Είμαστε στην περίοδο όπου πρέπει να ξεκινήσουμε από κοινού τις προετοιμασίες που σχετίζονται με την αντιπυρική προστασία. Συμφωνήσαμε ότι θα ακολουθήσουν άμεσα συναντήσεις εργασίας και συντονισμού με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και κυρίως με τον κ. Νάστο που έχει την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αποφύγουμε τον κίνδυνο πυρκαγιών», τόνισε ο κ. Μπέγκας. 
Από την πλευρά του ο κ. Φωστιέρης, δήλωσε πως «με το καλημέρα, κάναμε μια πολύ καλή αρχή με τον κ. δήμαρχο. Τυγχάνει να είμαστε μηχανολόγοι και οι δύο και μιλήσαμε εκτός των άλλων και για την προετοιμασία που αφορά το νέο ΕΣΠΑ για να είμαστε σε μία κοινή γραμμή». 
Τόνισε πως «η συνεργασία μας είναι σίγουρη κι αυτά που θέσαμε ο ένας προς τον άλλο ήδη ξεκινούν με πράξεις κι όχι λόγια, που θα τις δείτε το επόμενο διάστημα». 
Τέλος ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου υποσχέθηκε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στα νέα του καθήκοντα κι εξέφρασε την χαρά του για την τοποθέτηση του στην Ήπειρο, λέγοντας πως «έρχομαι από την Αθήνα στα Γιάννενα που ήταν πάντα μια από τις αγαπημένες μου πόλεις». 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ