Επικαιρότητα

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο, είναι ευκαιρία για δράση

Off

Η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο, είναι ευκαιρία για δράση, αναφέρει στο μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Μερόπη Τζούφη.

«Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας, όπως και η υγειονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα, σκιάζουν τη ζωή και συρρικνώνουν τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στην κοινωνική ζωή, στην εργασία, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στην άθληση, στην επικοινωνία. Με τον τρόπο αυτό αναπαράγονται πολλαπλές διακρίσεις και παράγονται νέες ανισότητες.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε μια αγωνιώδης προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ΑμεΑ, έχοντας ως πυξίδα πως η ζωή δεν έγκειται αποκλειστικά σε βιολογικές και ιατρικές αναφορές. Αντίθετα, προϋποθέτει πολιτικές επιλογές και δράσεις που προάγουν την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Σήμερα όμως βρισκόμαστε σε ένα νέο σταυροδρόμι. Η υγειονομική κρίση και η πολιτική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ θέτουν σε αμφισβήτηση τα δικαιώματα και υπονομεύουν την προοπτική εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν με κάποιας μορφής αναπηρία. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας βαθιάς, δομικής κοινωνικής πολιτικής προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης είναι πιο αναγκαία από ποτέ», καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ