Ήπειρος

Το τελευταίο αντίο στον Στέφανο Σκοπούλη

Off

Σε κλίμα οδύνης και με τους οικείους του, αλλά και όλους όσοι τον γνώριζαν, να μην μπορούν ακόμη να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή, κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στην Πεδινή ο Στέφανος Σκοπούλης. Ένα τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε την κοινωνία των Ιωαννίνων καθώς ο Στέφανος Σκοπούλης δεν ήταν γνωστός μόνο για τους πολιτικούς και κοινωνικούς του αγώνες, αλλά ήταν ένας κορυφαίος καρδιολόγος, με τεράστια συνεισφορά στην τοπική κοινωνία και την επιστήμη.
Στην κηδεία του 61χρονου καρδιολόγου έδωσαν το παρών εκατοντάδες πολίτες, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί συνοδοιπόροι του στην αυτοδιοικητική και πολιτική του διαδρομή, αλλά και στον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων στις διαδρομές του οποίου σχεδόν πάντα συμμετείχε, αλλά που η τελευταία του, έμελλε να είναι και η μοιραία.
Το πρωί ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή από τον καθηγητή ιατροδικαστικής Θεοδ. Βουγιουκλάκη, που επιβεβαίωσε, ότι ο θάνατος προήλθε από τα σοβαρά χτυπήματα κατά την πτώση του σε βραχώδες σημείο, ενώ δεν εντοπίστηκαν παθολογικά ή άλλα ύποπτα ευρήματα.
Εικάζεται, πάντως ότι ο Στεφ. Σκοπούλης είχε ήδη πάθει το ατύχημα όταν κατάφερε να επικοινωνήσει με συγγενικά του πρόσωπα το απόγευμα της Κυριακής, διατηρούσε μεν τις αισθήσεις του, αλλά δεν ήταν σε καλή κατάσταση και ίσως έκανε προσπάθεια να φτάσει πάλι στο σημείο που βρισκόταν, χωρίς όμως να τα καταφέρει…
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, σε ψήφισμά του τονίζει ότι ο Στέφανος Σκοπούλης υπηρέτησε τις ιδέες του με πάθος και αγωνιστικότητα, το Δήμο και την Αυτοδιοίκηση με ανιδιοτέλεια, συνέπεια και υπευθυνότητα και την ιατρική με ήθος και ευαισθησία. 
Ακόμη, αποφάσισε ομόφωνα να διαθέσει χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του δήμου, να δοθεί το όνομά του σε οδό της πόλης και τέλος να εκφωνήσει τον ύστατο χαιρετισμό ο δήμαρχος Ιωαννίνων, όπως και έγινε χθες το απόγευμα.
Συνεχίσθηκαν και χτες οι ανακοινώσεις φορέων για την απώλεια του Στ. Σκοπούλη. Μεταξύ άλλων ανακοινώσεις έγιναν από την ΠΕΔ Ηπείρου, την ΕΡΤ Ιωαννίνων, την κομματική οργάνωση του ΚΚΕ (μ-λ), την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ιωαννιτών, το ΝΑΡ, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο κ.α.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ