τελευταια ενημερωση: Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010
αρχική | αναζήτηση | συνδρομές | e-shop | επικοινωνία 
Εκδοτης & Διευθυντης: Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου
Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010 6:00 μμ
Εικονικές συνταγογραφήσεις και στην Ήπειρο HyperLink
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010
ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΖΕΛΕΤΑ

Μία είναι η λύση
Κάπου έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική αυτή η ιστορία με το αίτημα για κατασκευή κόμβου στην Εγνατία Οδό που θα εξυπηρετεί το βορειοδυτικό τμήμα του λεκανοπεδίου. Η τελευταία εξέλιξη έχει να κάνει με την απάντηση του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη σε αναφορά του Μ. Παντούλα, βάσει της οποίας το αίτημα παραπέμπεται προς εξέταση στη νέα διοίκηση της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.». Μία είναι η λύση. Από τη στιγμή που άπαντες στα Γιάννινα επιθυμούν τη δημιουργία του κόμβου, ας μαζευτούν βουλευτές, Νομάρχης, Δήμαρχοι και ΤΕΕ, και να ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη. Αν ο νέος πρόεδρος της εταιρείας διαπιστώσει πως υπάρχει ομοθυμία και νιώσει την πίεση, ίσως προχωρήσει το θέμα. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να παίζουμε την κολοκυθιά.

Παραπληροφόρηση
Άγνωστες λέξεις είναι η διασταύρωση της είδησης για τα εκατοντάδες ενημερωτικά blogs και sites που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο διαδίκτυο. Αρκεί ένα blog να δημοσιεύσει μια «είδηση» και αυτή αναπαράγεται ως πραγματικό γεγονός από όλα τα υπόλοιπα, χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να την επαληθεύσει. Κάπως έτσι κυκλοφόρησε χθες ότι αστυνομικοί στην Ηγουμενίτσα άφησαν ελεύθερο έναν αστυνομικό σκύλο να δαγκώσει έναν Ιρακινό οικονομικό μετανάστη που νοσηλεύεται στο Κέντρο Υγείας. Εμείς μπήκαμε στον κόπο να ερευνήσουμε το θέμα και διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στη συγκεκριμένη πληροφορία. Άλλωστε, στην Ηγουμενίτσα δεν γίνονται περιπολίες αστυνομικών με σκύλους. Οι μόνοι σκύλοι που διαθέτουν είναι αυτοί για την ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας διαψεύδει κατηγορηματικά το γεγονός και μιλά ευθέως για ψέμα, αλλά άντε να τον πιστέψει κανείς από τη στιγμή που η είδηση κάνει το γύρο της Ελλάδας μέσα από τα «έγκυρα» blogs και sites.

Η έγκυρη ΝΕΤ
Το κακό στην όλη ιστορία είναι πως ακόμη και οι έγκυρες πηγές πληροφόρησης, όπως έχει καθιερωθεί να είναι η κρατική τηλεόραση, έχουν φτάσει στο σημείο να αναπαράγουν τις ειδήσεις των blogs στα οποία δίνουν μεγαλύτερη βάση ακόμη και από τους ανταποκριτές τους. Έτσι, χθες το πρωί είδαμε σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ δημοσιογράφο να μεταδίδει από την αίθουσα σύνταξης την είδηση δολοφονίας ενός 19χρονου (!) τοξικομανή από τον πατέρα του στο Νησί των Ιωαννίνων. Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη δημοσιογράφος άντλησε την είδηση από το διαδίκτυο και δε μπήκε στον κόπο ούτε το αστυνομικό δελτίο, ούτε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να κοιτάξει, αλλά ούτε και με τον ανταποκριτή της κρατικής τηλεόρασης στα Γιάννινα να επικοινωνήσει για να πληροφορηθεί τη σωστή ηλικία του θύματος.  

Πρακτορείο Reuters
in.gr
BBC
Μετεωρολογικές προγνώσεις
  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
  ΕΛΛΑΔΑ
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  ΤΕΧΝΕΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  ΚΟΣΜΙΚΑ
  ΗΠΕΙΡΟΣ
  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  ΑΘΛΗΤΙΚΑ


 
 
Δημιουργία λογαριασμού

8/9/2010


<Σεπτέμβριος 2010>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

powered by comitech