Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 12:47
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2016
Ήπειρος

Με τεχνογνωσία στο πλευρό των προσφύγων

Off

Με περίσσευμα προσπάθειας, διάθεσης και προσφοράς ο ΟΚΠΑΠΑ αναλαμβάνει πλέον ενεργό ρόλο για την βοήθεια, που πρέπει να παρασχεθεί στους πρόσφυγες στο Κέντρο στον Κατσικά, αλλά και στα άλλα Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων εάν παραστεί ανάγκη. 
Οι ανάγκες είναι τεράστιες όμως, οδηγός στην προσπάθεια του ΟΚΠΑΠΑ που μπαίνει μπροστά στη μάχη της βοήθειας για την βελτίωση των συνθηκών ειδικά στον Κατσικά, θα είναι η τεχνογνωσία και η συσσωρευμένη εμπειρία, που έχει αποκτηθεί από το 2011 μέχρι και σήμερα. 
Η αντιμετώπιση βέβαια των προβλημάτων και η βελτίωση των συνθηκών στον Κατσικά είναι πρωτίστως έργο και ευθύνη της Πολιτείας, που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει αναλάβει το παραμικρό μερίδιο από αυτό που της αναλογεί, όπως ανέφερε ο Φιλ. Τσουμάνης. 
Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ελλείψεις που υπάρχουν στις δομές υγιεινής και καθαριότητας στον καταυλισμό, κάνοντας λόγο για μία πολύ δύσκολη κατάσταση και ζητώντας από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.
«Ο δήμος Ιωαννιτών προκειμένου να αποφύγουμε χειρότερες καταστάσεις έκανε τις υποδομές για την ύδρευση, όμως είναι αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες για την αποχέτευση. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να βρεθούν οι πόροι από την Πολιτεία, που οφείλει να στηρίξει τις δομές και με προσωπικό. Φιλοξενούμε στον Κατσικά 1300 άτομα και δεν έχει διατεθεί ούτε ένας εργαζόμενος ενώ τα Ιωάννινα έμειναν εκτός του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο οποίο μπήκε ο δήμος Αρταίων, που δεν έχει να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους ανάγκες. Με ποια λογική υπήρξε αυτή η επιλογή, δε μπορούμε να καταλάβουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουμάνης.

Από Δευτέρα γραφείο 
στον Κατσικά
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει πλέον ο ΟΚΠΑΠΑ από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργεί στο Κέντρο στον Κατσικά γραφείο με κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο, νοσηλεύτρια και οικιακή βοηθό. Επίσης, από τη Δευτέρα η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης, που προσφέρουν οι συμπολίτες θα γίνεται στο ΚΕΠΑΒΙ από τις δομές του ΟΚΠΑΠΑ. Ο κ. Τσουμάνης πάντως απηύθυνε έκκληση ώστε οι προσφορές των συμπολιτών το επόμενο διάστημα να περιλαμβάνουν παπούτσια και εσώρουχα για άνδρες, γυναίκες και παιδιά καθώς σε αυτά τα είδη παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσουμάνης ξεκαθάρισε, ότι προτεραιότητα για τον ΟΚΠΑΠΑ εξακολουθεί να παραμένει η βοήθεια και στήριξη των συμπολιτών, όπως γίνεται από το 2011, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα σε θέματα αρμοδιοτήτων με την αντιδημαρχία εθελοντισμού και τον αντιδήμαρχο Π. Κολόκα.         

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ