Ήπειρος

Άλλες… διαστάσεις στη φιλοξενία προσφύγων

Off

Τεραστίων διαστάσεων μπορεί να είναι το μεταλλικό υπόστεγο τύπου Hangar το οποίο μνημόνευσε στις δηλώσεις του την Τρίτη, ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας και το οποίο πρότεινε ως μία λύση για τη φιλοξενία των προσφύγων στον Κατσικά, η διοίκηση των Παιδικών Χωριών SOS. 
Ο συγκεκριμένος τύπος του μεταλλικού υπόστεγου κατασκευάζεται και χρησιμοποιείται για την στάθμευση και την τεχνική επιθεώρηση αεροσκαφών και μία από τις πλέον συνήθεις διαστάσεις του είναι 60Χ73 μέτρα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία τεράστια κατασκευή, που καμία σχέση δεν έχει φυσικά με τις σκηνές που έχουν στηθεί στο αεροδρόμιο στον Κατσικά, ωστόσο και μόνο οι διαστάσεις του, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά και άλλους προβληματισμούς σχετικά με το εάν μπορεί να στηθεί σε αυτόν το χώρο, μεταβάλλοντας έστω προσωρινά το τοπίο.
Όπως ανακοίνωσε πάντως ο Θ. Μπέγκας στις δηλώσεις του ο δήμος Ιωαννιτών συμφωνεί με την πρόταση των Παιδικών Χωριών SOS που προσφέρουν την εν λόγω κατασκευή με χρηματοδότηση από την Διεθνή Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS. Η εγκατάσταση μπορεί να στεγάσει έως 350 άτομα ημερησίως σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και ταυτόχρονα να υποστηρίξει τις ψυχολογικές και λοιπές ανάγκες ενηλίκων και ανηλίκων. Εκτός από το δήμο Ιωαννιτών, η προσφορά έγινε αποδεκτή και από το υπ. Εθνικής Άμυνας, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπός του Λάζαρος Νάτσης στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου