Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 12:15
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Απριλίου 2016
Επικαιρότητα

Απεργία με… μέλλον

Off

Ως ένα ενδιάμεσο βήμα για την υλοποίηση ακόμη πιο δυναμικών απεργιακών κινητοποιήσεων, αντιμετωπίζει η ΑΔΕΔΥ την 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε για την Πέμπτη 7 Απριλίου στη δημόσια διοίκηση. Τα νεότερα που φτάνουν από το μέτωπο του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, μόνο στο απυρόβλητο δεν αφήνουν τους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση, αλλά ούτε και τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα. 
Το βέβαιο σύμφωνα με την Τάνια Καραγιάννη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που βρέθηκε χθες στα Ιωάννινα, είναι πως από τη στιγμή που θα κατατεθούν τα δύο νομοσχέδια στη Βουλή για να γίνουν νόμοι του κράτους, οι αντιδράσεις θα είναι πολύ περισσότερο στοχευμένες και μαζικές. Η κα Καραγιάννη τόνισε πως η σημερινή συγκυβέρνηση εφαρμόζει στο ακέραιο όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν, διαψεύδοντας τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους στη χώρα, ότι υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση. 
«Οι νέες τους προτάσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι τέτοιες που θα τις ζήλευε ακόμη και ο Σπράος», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Καραγιάννη, που αναφέρθηκε εκτενώς στις προτάσεις του νέου ασφαλιστικού, που πλήττει, όπως είπε, όχι μόνο τους σημερινούς εργαζόμενους και του νυν συνταξιούχους, αλλά το σύνολο των επόμενων γενεών.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε, ότι το μείζον για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι, να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις, ενώ πρόσθεσε, πως δεν υπάρχει κανείς απολύτως διαχωρισμός με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Νωρίτερα τοποθετήθηκαν ενόψει των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας και ο Μιχ. Αυδίκος, πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ιωαννίνων. Ο τελευταίος χαρακτήρισε «κατάντια» την αφαίμαξη που υπέστη το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, που στο εξής θα ενισχύει τους δικαιούχους ανά τρίμηνο και εάν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία του…
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου