Ήπειρος

Πρόβλημα η ηχορύπανση από τους οδικούς άξονες

Off

Τα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων της Κοσμηράς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Κυριακή, τα μέλη της αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Τώρα», με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα.
Στην Κοσμηρά, τους υποδέχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Δημήτρης Παππάς και Βαγγέλης Καραμπίνας, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Τζάλλας και πολλοί κάτοικοι του χωριού. 
Σύμφωνα με την παράταξη, όπως και σε άλλα χωριά, επισημάνθηκε το πρόβλημα της καθαριότητας των δημόσιων χώρων και της έλλειψης σχεδίου τακτικής και καλής ποιότητας ασφαλτόστρωσης του δρόμου που οδηγεί στο χωριό. 
Επίσης όπως σημειώνεται στο κέντρο του χωριού, υπάρχει εδώ και χρόνια ένα υπό ανέγερση κτήριο χωρίς προκαθορισμένη χρήση ενώ το σχολείο στο οποίο δεν φοιτούν πλέον μαθητές, παρότι  υπάρχουν αρκετά παιδιά, κινδυνεύει, αν δεν συντηρηθεί, να καταρρεύσει. Και τα δύο κτήρια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του Δήμου, ίσως με τη στέγαση κάποιων υπηρεσιών του οι οποίες δεν απαιτούν πολύ συχνή επίσκεψη από τους δημότες.
Ιδιαίτερης σημασίας, επίσης, είναι το πρόβλημα της ηχορύπανσης από την Εγνατία Οδό και, μελλοντικά, από την Ιόνια Οδό. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόταση για την εγκατάσταση ηχοπετασμάτων, από την Εγνατία ΑΕ, πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα και καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς να προωθήσουν τις σχετικές διαδικασίες, τονίζει η παράταξη.
Μετ’ επιτάσεως ετέθη και το ζήτημα της ολοκλήρωσης του γηπέδου και η σύνδεσή του με την αναγκαία αντλία δεξαμενής για πότισμα του χόρτου. Το θέμα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρότι το κόστος δεν είναι υψηλό εξακολουθεί να εκκρεμεί. Ζητούμε από το Δήμο Ιωαννιτών και τις αρμόδιες Διευθύνσεις να επιληφθούν επιτέλους του προβλήματος, σημειώνεται ακόμα.
Στην περιοχή κατασκευάζεται ο κόμβος της Εγνατίας Οδού με την Ιόνια Οδό, αλλά η σχεδιαζόμενη χάραξη της Ιόνιας οδού, προς την Κακαβιά, δεν βρίσκει σύμφωνους τους κατοίκους αφού θα περάσει πολύ κοντά στο χωριό, δημιουργώντας πλείστα προβλήματα, εν αντιθέσει με την αρχική πρόταση του ΤΕΕ, η οποία τους ικανοποιεί απόλυτα και με την οποία συμφωνεί και η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα».
Τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Γιάννενα Τώρα», αφού ευχαρίστησαν τους κατοίκους για την υποδοχή, δεσμεύθηκαν ότι θα φέρουν τα προβλήματα της περιοχής στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα εντάξουν την επίλυσή τους στο πρόγραμμά τους.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου