Ήπειρος

Συνεχίζονται οι διαφωνίες στο Εργατικό Κέντρο

Off

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν τα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου που συμμετείχαν το πρωί της Τετάρτης στη συνεδρίαση, στην οποία τέθηκε το θέμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και της προκήρυξης των εκλογών. Παρών σε αυτή τη διαδικασία όπως προβλέπει το καταστατικό, ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Φασούλης, που τόνισε ότι μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η σύγκληση της Γ.Σ. 
Οι σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων όμως ζήτησαν να οριστικοποιηθεί αφενός η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και επίσης σε αυτές να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου όσα Σωματεία έχουν τακτοποιήσει τις οικονο0μικές τους εκκρεμότητες στο 1/20 των συνδρομών τους.
Ουσιαστικά και στα δύο θέματα διαφώνησαν οι σύμβουλοι της Δημοκρατικής Συνεργασίας, που αποχώρησαν με τους υπόλοιπους να παίρνουν, όπως ανέφερε ο Σωτ. Μανούσης εκ μέρους των εναπομείναντων μελών και του Συνδικάτου Οικοδόμων, τις αποφάσεις. Οι εκλογές θα γίνουν σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση στις 20 Απριλίου στις 18.30, με τον κ. Μανούση να τονίζει, ότι μειοψήφισαν εκείνοι που θέλουν το ΕΚΙ υποταγμένο στη λογική της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και δε σέβονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
Το εάν η παραπάνω απόφαση είναι νόμιμη και εάν τελικά οι εκλογές γίνουν στις 20 Απριλίου και όχι στις 18 όπως πρότεινε η Δημοκρατική Συνεργασία, είναι κάτι που θα φανεί στο άμεσο μέλλον.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου