Ήπειρος

Ζωή… ποδήλατο για τους επισκέπτες

Off

Την ευκαιρία να κάνουν… τη ζωή ποδήλατο στους επισκέπτες που θα εκφράσουν τη σχετική επιθυμία θα έχουν στο εξής οι Φορείς Διαχείρισης Παμβώτιδας, Βόρειας Πίνδου και Τζουμέρκων.
Και οι τρεις Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών που λειτουργούν στα όρια της Π.Ε Ιωαννίνων είναι οι αποδέκτες του προγράμματος Environmental Park που υλοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του οποίου προμηθεύτηκε 25 ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.
Αυτά παραχωρήθηκαν χθες στους τρεις Φορείς Διαχείρισης με τον Φορέα της Παμβώτιδας να παίρνει τη μερίδα του λέοντος με δέκα ποδήλατα ενώ οι άλλοι δυο φορείς θα πάρουν σε πρώτη φάση από έξι.
Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των ποδηλάτων έγινε και αναλυτική ενημέρωση από τους υπεύθυνους της αναδόχου εταιρείας για τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης των ποδηλάτων.
Από τον Φορέα Βόρειας Πίνδου ο Μιχάλης Βάκκας, από τον Φορέα Παμβώτιδας η Κατ. Χιωτέλη και από τον Φορέα Τζουμέρκων η Ρίκα Μπίσα αναφέρθηκαν στην ενίσχυση του εξοπλισμού των Φορέων με τα ποδήλατα, διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις, σχετικά με την ευκολία της χρήσης τους σε περιοχές με ορεινό ανάγλυφο όπως τα Τζουμέρκα και η Βόρεια Πίνδος.
Η προμηθεύτρια εταιρεία διαβεβαιώνει ότι τα ποδήλατα είναι κατάλληλα ακόμη και για τη χρήση τους σε περιοχές με έντονες κλίσεις.
Ο Φορέας Διαχείρισης Παμβώτιδας θα τα αξιοποιήσει άμεσα σε δράσεις ενημέρωσης και στα προγράμματα παρακολούθησης ενώ στα Τζουμέρκα θα κατανεμηθούν στα Κέντρα Πληροφόρησης σε Πράμαντα και Βουλγαρέλι.

Τρεις μήνες χωρίς χρήματα!
Η μεγάλη αλλαγή που συντελέστηκε στο μεταξύ στη λειτουργία και χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης με την παράταση των συμβάσεων την τελευταία ημέρα του 2015 παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Τσιρώνη ως μία μεγάλη επιτυχία.
Η επιτυχία αυτή βέβαια έμεινε στα… λόγια αφού τρεις μήνες μετά δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και μόλις πριν λίγες ημέρες έφτασε το πρώτο έγγραφο για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί με τους εργαζόμενους να μην έχουν πληρωθεί τους μισθούς τους από τις αρχές του χρόνου.
«Δεν είναι μόνο οι μισθοί, είναι και οι εισφορές, είναι και τα πρόστιμα για τη μη πληρωμή τους. Ουσιαστικά οι Φορείς λειτουργούν με πίστωση και με την καλή πίστη των συνεργατών μας. 
Το μόνο που περιμένουμε είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης και μία συνολική, μόνιμη λύση που θα απαντά στα διαχρονικά προβλήματα των Φορέων», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΦΔ Μιχ. Βάκκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου