Ήπειρος

Ζητάει απαντήσεις για τη δημόσια υγεία

Off

Δεν κρίθηκαν επαρκείς, όσο θα περίμενε τουλάχιστον ο Δήμος Ιωαννιτών, οι αναφορές του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας για την αναγκαιότητα υλοποίησης των αποχετευτικών έργων στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά.
Ο κ. Παπαευσταθίου τόσο κατά την επίσκεψή του στον Κατσικά όσο και μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου τόνισε πως τα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας στον Κατσικά είναι τα σημαντικότερα και θα πρέπει το συντομότερο να ληφθεί μέριμνα για το αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή.
«Η δομή αυτή δε λειτουργεί σε κανονικές συνθήκες για τη διαβίωση και την υγιεινή των φιλοξενούμενων, ούτε και για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο θέμα του αποχετευτικού θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση», τόνισε μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια ο κ. Παπαευσταθίου προσθέτοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεσμεύθηκαν πως εντός των ημερών θα αυξηθεί ο αριθμός των χημικών τουαλετών, χωρίς αυτό να συνιστά κάποια οριστική λύση. Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τις κωνωποκτονίες και για την προστασία των φιλοξενούμενων από τα ερπετά. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις απαντήσεις του διοικητή του ΕΚΕΠΥ καθώς δεν δίνουν καμία λύση πέρα από τη διαπίστωση του προβλήματος.
«Εμείς θα επιστρέψουμε και θα επιμείνουμε στο ζήτημα αναδεικνύοντας τους τεράστιους υγειονομικούς κινδύνους. Όπως οφείλαμε και το κάναμε, να δείξουμε ανθρωπιά στους ανθρώπους αυτούς, το ίδιο οφείλουμε να προστατέψουμε την υγεία των συμπολιτών μας. Βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της πρόληψης και θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί την ευθύνη του. Η ΔΕΥΑΙ έχει ολοκληρώσει τις ενέργειές της, κοινοποίησε τις προτάσεις της στο συντονιστικό της Περιφέρειας Ηπείρου και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αυτοί είναι που θα πρέπει να αποφασίσουν και να βρουν χρηματοδότηση. Κάποιες απόψεις ότι ενδιαφέρονται και μπορούν να αναλάβουν τη δουλειά κάποιες ΜΚΟ δεν αφορούν το Δήμο Ιωαννιτών ούτε μπορεί ο Δήμος να πάρει αυτές τις αποφάσεις», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου