Επικαιρότητα

Δύο υπουργοί στην ίδια πόλη

Off

Δύο εκπρόσωποι του Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Θ. Φωτίου και η Ρ. Αντωνοπούλου το σαββατοκύριακο στα Γιάννενα και την Ήπειρο. 
Για δύο ημέρες αναμένεται να περιοδεύσει στις προνοιακές δομές της Ηπείρου η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Το πρόγραμμά της δεν έχει γίνει γνωστό, κατά πληροφορίες όμως αναμένεται να ξεκινήσει την επίσκεψή της στα Γιάννενα το Σάββατο το πρωί από την Παιδόπολη Ιωαννίνων. Ο χώρος που έχει φιλοξενήσει παιδιά που χρειαζόταν υποστήριξη, τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και μόλις τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό ότι προορίζεται για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων. Στη συνέχεια η κ. Φωτίου αναμένεται να επισκεφθεί την Πωγωνιανή και την Κόνιτσα στην οποία όπως είναι γνωστό, η Μονάδα Προστασίας Παιδιού λειτουργεί ως χώρος φιλοξενίας 160 περίπου προσφύγων υπό πολύ καλές συνθήκες.
Την Κυριακή η αν. υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το Ίδρυμα Ν. Γεώργιος και το Κέντρο Προστασίας Παιδιού των Ιωαννίνων για να ακολουθήσει επίσκεψη σε δομές της Θεσπρωτίας. Δεν είχε αποφασιστεί ακόμα αν θα συμμετάσχει σε σύσκεψη των αρμόδιων φορέων, οπότε αναμένεται και το επίσημο πρόγραμμα για να ξεκαθαριστεί το τι και πότε θα γίνει.
Η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια  για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου την Κυριακή θα επισκεφτεί την πόλη της Άρτας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, η κ. Αντωνοπούλου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την υφυπουργό, Όλγα Γεροβασίλη, τον βουλευτή Άρτας, Βασίλη Τσίρκα, τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη, Βασίλειο Ψαθά, στο Δημαρχείο της πόλης στις 10:00 π.μ., στο πλαίσιο ενημέρωσης του πιλοτικού προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας, που πραγματοποιεί το υπουργείο. Στη συνέχεια η κ. Αντωνοπούλου θα συναντηθεί με μέλη της Ν.Ε. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ.
Το απόγευμα θα βρεθεί στα Γιάννενα όπου και ήδη ανακοινώθηκε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 18.00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο βέβαια τις αντιδράσεις των δήμων των Ιωαννίνων που δεν μετέχουν στην Κοινωφελή Εργασία. 
Στην έντονη παρουσία των στελεχών της κυβέρνησης στην Ήπειρο να προσθέσουμε και τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα πιθανά στις 18 Απριλίου. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου