Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 11:10
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Απριλίου 2016
Εκδηλώσεις

Διημερίδα για την Αγροδιατροφή από το Πανεπιστήμιο

Off

To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Επιτροπή Ερευνών, η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αγροχημεία –Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Παραγωγή-Φαρμακευτικά Φυτά», σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα “Food for Life” διοργανώνουν επιστημονική διημερίδα, με τίτλο: «Αγροδιατροφή: από Αλυσίδα Διαχείρισης σε Αλυσίδα Αξίας» στις 8-9 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Grand Serai στο πλαίσιο συμμετοχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα Περιφερειακά και Εθνικά Προγράμματα «Έξυπνης Εξειδίκευσης» (ΕΣΠΑ), καθώς και στα Εθνικά Τομεακά Προγράμματα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
Ο αναπληρωτής πρύτανη Τριαντ. Αλμπάνης απηύθυνε χτες ανοιχτή πρόσκληση στους παραγωγικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και τους ερευνητές να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση, προσθέτοντας, ότι οι διοργανωτές επιθυμούν, ώστε οι εργασίες να αποτελέσουν το εφαλτήριο για τη διενέργεια ενός ανοικτού και εποικοδομητικού διαλόγου που θα επιτρέψει τη διερεύνηση ευρύτερων συνεργασιών.
«Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών αποτελεί το μεγαλύτερο κλάδο μεταποίησης στην Ελλάδα και τον κορυφαίο εξαγωγέα, που προσφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία και συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Το όραμα για τον ελληνικό τομέα πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης είναι η επίτευξη μιας αποτελεσματικής ενσωμάτωσης της εθνικής και συντονισμένης επιστημονικής έρευνας στον τομέα των τροφίμων, της διατροφής και των επιστημών της κατανάλωσης και διαχείρισης της τροφικής αλυσίδας, που θα προσφέρουν καινοτόμα και βελτιωμένα προϊόντα τροφίμων», τόνισε. 
Στόχος της διημερίδας είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων των ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  να συμμετέχουν σε συνεργασία με παραγωγικούς φορείς στις εφαρμογές νέων ερευνητικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, στο σχεδιασμό και την παραγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας. Στη διημερίδα θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι, ειδικοί και καθηγητές των Πανεπιστημίων και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων και θα οργανωθούν συζητήσεις με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων και την αναζήτηση κοινών προτάσεων συνεργασίας.
Η έναρξη της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17.30. Οι εργασίες της διημερίδας θα συνεχίσουν το Σάββατο με την πραγματοποίηση στρογγυλής τράπεζας  και συναντήσεων δικτύωσης (Brokerage event) μεταξύ ερευνητών και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου