Αθλητικά

Η αδειοδότηση κρίνει το μέλλον του ΠΑΣ

Off

Μέχρι αργά χθες βράδυ περίμεναν τα νεότερα στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για το φάκελο αδειοδότησης της ομάδας για τη νέα χρονιά, αφού ο φάκελος του ΠΑΣ εξετάστηκε χθες μαζί με την πρώτη ομάδα των «8» ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα, ενώ οι άλλοι οκτώ φάκελοι εξετάζονται σήμερα. 
Στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία, μεγαλύτερη όμως αυτοπεποίθηση από την περσινή χρονιά, καθώς τα εκκρεμή ζητήματα έχουν ελαχιστοποιηθεί και το πλάνο βιωσιμότητας κρίνεται επαρκές ώστε να δοθεί η άδεια για την επόμενη χρονιά.
Οι αποφάσεις της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΠΟ αναμενόταν χθες για τον ΠΑΣ και τους φακέλους των Πανιωνίου, Aτρόμητου, Hρακλή, Πανθρακικού, Kαλλονής, Bέροιας και Πλατανιά.
Οι ΠΑΕ που δε θα πάρουν άμεσα αδειοδότηση έχουν δικαίωμα προσφυγής στο δεύτερο βαθμό και από εφέτος και στον τρίτο βαθμό. Εφόσον ο ΠΑΣ πάρει την αδειοδότηση το ενδιαφέρον θα στραφεί στην ΠΑΕ Πανιώνιος και στο εάν θα λάβει και αυτήν την άδεια, αφού σε αρνητική απόφαση, η 6η θέση της βαθμολογίας θα οδηγήσει την ομάδα που θα τερματίσει σε αυτήν στα πλέι οφ.

Πιο αυστηρές οι ποινές
Οι ποινές για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια έχουν αλλάξει: Συγκεκριμένα μπορούν να κάνουν:
– Απεριόριστες μεταγραφές ποδοσφαιριστών γεννημένων μετά τις 1/1/1993 (κάτω των 23 ετών, αντί κάτω των 24 που ίσχυε μέχρι σήμερα),
– Να αποκτήσουν μόνο έναν ποδοσφαιριστή χωρίς όριο ηλικίας ανεξαρτήτως εθνικότητας την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2016 δηλαδή (μεταγραφή, ανανέωση ή δανεισμό)
– Έναν Έλληνα χωρίς όριο ηλικίας τον Γενάρη του 2017.
– Επίσης, μπορούν να γίνουν μόνο δύο ανανεώσεις ή επεκτάσεις άνω των 23 ετών (μετά την 1/1/1993), ανεξαρτήτως εθνικότητας.
Οι ποινές έχουν αυστηροποιηθεί καθώς μέχρι πέρσι οι ομάδες χωρίς άδεια είχαν το δικαίωμα για τρεις μεταγραφές και δύο ανανεώσεις ανεξαρτήτου εθνικότητας, άνω των 24 ετών.
Να σημειωθεί τέλος, ότι οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ. Οι άδειες πρέπει να έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου (τα πλέι οφ αρχίζουν στις 4/5).

Μένει έξω ο Γαρουφαλιάς
Ενοχλήσεις αισθάνθηκε χθες και πάλι στους κοιλιακούς ο Γαρουφαλιάς που αποχώρησε από την προπόνηση και εκτός απροόπτου θα είναι εκτός πλάνων του Πετράκη για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πλατανιά. Όλοι οι υπόλοιποι είναι κανονικά στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Χθες η ομάδα δούλεψε πάνω στην υποομαδική αμυντική και επιθετική τακτική και στα τελειώματα φάσεων. Το δεύτερο μισό της προπόνησης προέβλεπε οικογενειακό δίτερμα, με τον τεχνικό της ομάδας να βάζει δίπλα στον Ίλιτς τον Μανιά, που θα παίξει το τελευταίο του παιχνίδι με τον ΠΑΣ, για το πρωτάθλημα. 
Επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση σήμερα στις 11:00.

Σφυρίζει ο Σπάθας
Διαιτητής της κυριακάτικης αναμέτρησης ορίστηκε ο Πειραιώτης Σπάθας, με βοηθούς τους Μερκενίδη και Φραγκιαδάκη των συνδέσμων Μακεδονίας και Δωδεκανήσου αντίστοιχα. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βάτσιος του συνδέσμου Δυτ. Αττικής.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου