Εκδηλώσεις

Φυτώριο οι εκπαιδευτικές συναυλίες του «Τσακάλωφ»

Off

Την Κυριακή 3 Απριλίου, στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, ένας συναυλιακός «πυρετός» πραγματοποιήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο «Τσακάλωφ», με τη συμμετοχή δεκάδων μικρών και μεγάλων σπουδαστών πιάνου, βιολιού, βιόλας, φλάουτου, κλαρινέτου, κιθάρας, κρουστών, αρμονίου, ακκορντεόν, μονωδίας, μοντέρνου τραγουδιού και παιδικής χορωδίας.
Σε τρεις συναυλίες, δύο το πρωί και μία το απόγευμα, ενώπιον γονέων, φίλων και φιλόμουσων της πόλης, μαθητές σε μουσικά σύνολα αλλά και σε μεμονωμένες εμφανίσεις τους, παρουσίασαν ως πολλά υποσχόμενοι καλλιτέχνες, ένα δείγμα της φετινής δουλειάς τους, ενώ το κατάμεστο ακροατήριο δεν έχανε την ευκαιρία να εκδηλώνει τον ενθουσιασμό του με το έντονο χειροκρότημα.
Η εναλλαγή συνόλων, οργάνων αλλά και ποικίλων ειδών μουσικής, ήταν το μυστικό στην πετυχημένη «συνταγή» των συναυλιών, αφού ο κόσμος, όχι μόνο έμεινε από την αρχή ως το τέλος, αλλά με δυσκολία αποχαιρέτησε τους νεαρούς καλλιτέχνες, που προσέφεραν μια όμορφη Κυριακή γεμάτη μελωδίες, ζωντάνια και αισιοδοξία…
Αξίζει να τονιστεί η εμφάνιση της τρίτης γενιάς Junior Συμφωνικής Ορχήστρας, με 15 λιλιπούτειους μουσικούς πλαισιωμένους από τους δασκάλους τους, που απέδωσαν πολύ όμορφα σύντομα ορχηστρικά έργα. Αυτό είναι το μουσικό φυτώριο της πόλης μας που προετοιμάζει μεθοδικά και με πολύ αγώνα, το τμήμα: «Ηπειρωτικό Ωδείο» του Πνευματικού Κέντρου «Τσακάλωφ».
Οι Εκπαιδευτικές Συναυλίες του «Τσακάλωφ», πραγματοποιήθηκαν και φέτος με την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Ηπείρου, ενώ όπως πάντα, σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.
Γράφει η Μουσικολόγος Ελένη Σταμούλη

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ