Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 11:11
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2016
Εκδηλώσεις

«Άνοιξη της Παράδοσης» για το χορευτικό

Off

Με συνεχόμενες παρουσίες συνεχίζεται η έντονη ανοιξιάτικη δραστηριότητα του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. 
Ο Μάρτιος περιελάμβανε την συνδιοργάνωση σεμιναρίου και καταγραφής στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς σε Βέροια και Νάουσα και την παράσταση στα Σκόπια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου στo πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Ηπείρου.
Την Κυριακή ακολούθησε η συμμετοχή σε ένα από τα παλαιότερα και ποιοτικά φεστιβάλ στο χώρο του Λαϊκού Πολιτισμού της Ελλάδας, που διοργανώθηκε για 34η  φορά. Ήταν το οκταήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής της Χορευτικής Ομάδας Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης. 
Στις ιδιαιτερότητές του συγκαταλέγεται ότι κάθε μέρα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας. Η Ήπειρος «άνοιξε» το Φεστιβάλ και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών προσεκλήθη να παρουσιάσει την Αστική Μουσικοχορευτική Παράδοση των Ιωαννίνων. 
Οι προγραμματισμένες παρουσίες του για την φετινή Άνοιξη, θα κλείσουν την Κυριακή 15 Μαΐου με την ετήσια παράσταση όλων των χορευτών του.  

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου