Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 11:02
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απριλίου 2016
Εκδηλώσεις

Διάλεξη για την Κοινωνική Γεωργία

Off

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Πράσινη Φροντίδα για Ψυχική Υγεία, Κοινωνική Καινοτομία και Περιφερειακή Ανάπτυξη», την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 7:00 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία), στα Ιωάννινα.
Εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δρ. Χρίστος Θ. Γαλλής, Τακτικός Ερευνητής, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός "ΔΗΜΗΤΡΑ", Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών. 
Το θεματικό αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η «κοινωνική γεωργία» ή «green care» ή «care farming», ονομασίες που αναφέρονται σε διάφορες πρακτικές ή δραστηριότητες στον τομέα της περίθαλψης, της κοινωνικής επανένταξης, της αποκατάστασης και της κατάρτισης μειονεκτούντων ατόμων ή ατόμων με συγκεκριμένες ανάγκες. Οι δραστηριότητες αυτές προσφέρουν τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες να ανακτήσουν επαφή με μια δραστηριότητα παραγωγής και με τη φύση, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην καλή τους διαβίωση, στη βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους και στην κοινωνική τους ένταξη.  Διευκολύνουν, επίσης, τη μάθηση, την αύξηση της αυτοεκτίμησης, τη συμμετοχή στον κοινωνικό βίο, την πρόληψη καταστάσεων που σχετίζονται με το γήρας, κα..  Η «κοινωνική γεωργία» εν τέλει συνιστά καινοτόμο προσέγγιση που συνδυάζει την πολύ-λειτουργική γεωργία και εν γένει τον πρωτογενή τομέα με τις κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες περίθαλψης σε τοπικό επίπεδο, συνεισφέροντας στην περιφερειακή κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί ταινία σχετική με το θέμα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου