Πολιτισμός

Οι Μούσες των καταραμένων ζωγράφων

Off

Τα άτακτα μοντέλα της Μονμάρτης και οι τραγικοί έρωτες των Μποέμ ζωγράφων του Παρισιού εμπνέουν το εκκεντρικό δίδυμο των Tenorman και Voodoo Drummer ,οι οποίοι με νέες συνθέσεις και απρόσμενες διασκευές παρουσιάζουν το νέο τους σουρεαλιστικό cabaret show. Την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Θυμωμένο Πορτραίτο με την υποστήριξη του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Ιωαννίνων (22.00 είσοδος, 5 ευρώ).
Είναι η εποχή της επανάστασης στην τέχνη, η εποχή της αμαρτίας, η πόλη του Φωτός είναι το κέντρο του κόσμου, όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες καταφθάνουν εκεί (Απολλιναίρ, Χέμινγουεï, Σατί, Ματίς, Ρενουάρ, Μονέ, Προυστ), η εποχή του Τουλούζ Λοτρέκ και του Μουλέν Ρουζ.
Οι Opera Chaotique εισέρχονται μέσα στα καμπαρέ και στα ατελιέ των ζωγράφων και γνωρίζουν τις σπουδαίες Μούσες που ενέπνευσαν τις μεγάλες δημιουργίες. Γνωρίζουν τον Πικάσσο και τις αναρίθμητες γυναίκες του, τον Μοντιλιάνι και τη Ζαν, τη Σουζάν Βαλαντόν, την Κικί του Μοντπαρνάς κ.α., και εισάγουν στο πνέυμα της ελευθερίας και του μεγάλου πάθους.
Το Σάββατο στον ίδιο χώρο οι Μουσικοί Ισοβίτες Detro / Τρομοκράτης και Κριτής Rapweilerz, ένα από τα πρώτα hip hop groups της Βορείου Ελλάδος επιστρέφουν στη δισκογραφία μετά από 10 χρόνια και παρουσιάζουν τον καινούριο τους δίσκο με τίτλο "Λίθινη Εποχή".

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ