Ήπειρος

Διέξοδος με την κατάρτιση των πολιτών

Off

Ο Δήμος Πωγωνίου ανακοίνωσε την έγκριση υλοποίησης προγραμμάτων – σεμιναρίων επιμόρφωσης, στο πλαίσιο  κατάρτισης των δημοτών. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δώσει διέξοδο τους κατοίκους του παραμεθόριου Δήμου με την παρουσίαση προτάσεων για επαγγελματική ενασχόληση.  
Σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ, θα υλοποιηθούν τα εξής προγράμματα κατάρτισης, τα οποία θα διεξαχθούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου:
– «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση ενεργειακών φυτών», διάρκειας 60 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).  
– «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της  επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση νέων αγροτικών φυτών (Αρώνια, Τρούφα κ.λπ)», διάρκειας 60 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα). 
– «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση μελιού», διάρκειας 70 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).
– «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση αργυρών κοσμημάτων», διάρκειας 70 ωρών (1 τμήμα με 25 άτομα).
«Αντιλαμβανόμενοι το δυσχερές οικονομικά περιβάλλον, αναζητούμε διεξόδους που θα προσφέρουν μία ευκαιρία για απασχόληση και εισόδημα. Στα πλαίσια αυτά, θα διεξαχθούν στο Δήμο Πωγωνίου τέσσερα σεμινάρια, προκειμένου να παρουσιαστούν οι δυνατότητες για ένα νέο εργασιακό περιβάλλον που θα προσφέρει οικονομική ανάσα στους δημότες μας. Η περιοχή του Πωγωνίου διαθέτει πολλές δυνατότητες και ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να παρουσιάσει αυτούς τους άξονες, αναζητώντας κάθε φορά τις καλύτερες ευκαιρίες και δυνατότητες. Η επιλογή των συγκεκριμένων ενοτήτων έγινε με βάση τις δυνατότητες της περιοχής και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μέσω εθνικών προγραμμάτων όπως τα νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης: Leader, Νέων Αγροτών, Σχεδίων Βελτίωσης, Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και άλλα, που αναμένεται να ανοίξουν σύντομα» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, παρουσιάζοντας παράλληλα τα θεματικά σεμινάρια. 
Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος κατατίθενται στο Δημαρχείο Καλπακίου (τηλ. 2653360112 Σοφία Τσέπα – Δημήτρης Γκαρτζονίκας) και ήδη έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός συμμετοχών. Τα σεμινάρια θα διοργανωθούν τμηματικά και η αρχή θα γίνει με αυτό που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Στόχος του Δήμου είναι να συνεχιστεί η εκπαίδευση των δημοτών και σε άλλους τομείς και σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται καταγραφή των προτάσεων των κατοίκων της περιοχής για θεματικές ενότητες. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου