Επικαιρότητα

Στήριξη στην αξιοποίηση της Παιδόπολης

Off

Τα προβλήματα που έχει ο Δήμος Ζίτσας συζήτησαν την Τρίτη ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος στην επίσκεψη που έκανε στο Δημαρχείο του Δήμου Ζίτσας και στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο και μέλη της δημοτικής αρχής.
Στην συνάντηση συζητήθηκε αρχικά η πιθανότητα αποζημιώσεων από τις αλλεπάληλες καταστροφές που προκλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, θέμα το οποίο τέθηκε από τον κ. Δήμαρχο. Επίσης ο βουλευτής ενημερώθηκε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς οι βοσκήσιμες γαίες του δήμου είναι περιορισμένες αφού οι περισσότερες εκτάσεις ανήκουν σε ιδιώτες.
Στη συνέχεια διερευνήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους, και η προοπτική οικονομικής στήριξης υποδομών απαραίτητων για τη λειτουργία του Δήμου. Επισημάνθηκε πως ο Δήμος Ζίτσας είναι αρκετά μεγάλος χωροταξικά και οι ανάγκες του πολλές και ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή.
Τέλος συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων στην Παιδόπολη «Αγία Ελένη», καθώς ανήκει στον δήμο Ζίτσας, θέμα που συζητήθηκε και το περασμένο Σάββατο στην σύσκεψη με την υπουργό Θεανώ Φωτίου. Ο κ. Πλιάκος από την πλευρά του ενημέρωσε πως θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια ώστε να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας. 
Στο τέλος της συνάντησης ο Γ. Στέφος δήλωσε πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Δήμου, προσπαθώντας να βοηθήσει στην προώθηση και επίλυση σημαντικών προβλημάτων της περιοχής.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου