Χωρίς κατηγορία

Πεδίο συνάντησης έρευνας και παραγωγής

Off

Με επιτυχία θεωρούν οι διοργανωτές ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διημερίδας «Αγροδιατροφή: από Αλυσίδα Διαχείρισης σε Αλυσίδα Αξίας» που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Απριλίου. 
Η διημερίδα διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ερευνών, τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αγροχημεία –Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Παραγωγή-Φαρμακευτικά Φυτά» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα “Food for Life”. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με αφορμή τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα Περιφερειακά και Εθνικά Προγράμματα «Έξυπνης Εξειδίκευσης» (ΕΣΠΑ), καθώς και στα Εθνικά Τομεακά Προγράμματα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. 
Στην έναρξη εργασιών χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ιωαννίνων,  Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Μακρής, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο  Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας,  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλης και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ε.Γλαβάς. 
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις της Γεν. Διευθύντριας του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων Β. Παπαδημητρίου και των εκπροσώπων του, οι οποίοι  αναφέρθηκαν στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης του Συνδέσμου, αλλά και του έργου της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας “Food for Life”. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με παρουσιάσεις επιστημονικών προσεγγίσεων και αναλύσεων αναφορικά με διάφορα θέματα της αγροδιατροφής, όπως  διαδικασία παραγωγής και  διατροφής, υγεία και ασφάλεια τροφίμων. 
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία της Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς πάνω από 300 συμμετέχοντες παρευρέθησαν τόσο στις εισηγήσεις των προσκεκλημένων της πρώτης μέρας των εργασιών όσο και στην στρογγυλή τράπεζα την επόμενη μέρα της διημερίδας. 
Η δεύτερη ημέρα εργασιών ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των προσκεκλημένων από το χώρο των παραγωγικών επιχειρήσεων, με παρουσιάσεις των εμπειριών και των καλών πρακτικών τους. Ο συντονιστής της στρογγυλής τράπεζας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΒΤ, Ρ.Γαμβρός, απηύθυνε κάλεσμα σε επιχειρήσεις και επιστήμονες για περισσότερες ουσιαστικές συνεργασίες. 
Τη σύνοψη της διημερίδας παρουσίασε ο Καθηγητής Τρ. Αλμπάνης, Πρόεδρος του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προτείνοντας την καθιέρωση αυτής της προσπάθειας, με την ετήσια διοργάνωση συναντήσεων των ερευνητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου με παραγωγούς και επιχειρήσεις στον τομέα της Αγροδιατροφής. 
Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος, πραγματοποιήθηκαν με εξίσου μεγάλη επιτυχία  διμερείς συναντήσεις (Brokerage event) μεταξύ εκπροσώπων παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων και ερευνητών, με βάση προκαθορισμένα προφίλ συνεργασιών.

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου