Πολιτικό Ρεπορτάζ

Αλλαγή σελίδας στην ΝΔ Ιωαννίνων

Off

Τον αέρα της ανανέωσης και της προσπάθειας για μία αλλαγή σελίδας σε πραγματική πολιτική βάση, φέρνει η εκλογή του Σπύρου Βασιλείου στην ηγεσία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μία διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με την καταμέτρηση των ψήφων των εκλεκτόρων. 
Σε σύνολο 129, προσήλθαν τα 111 μέλη του εκλεκτορικού σώματος της ΝΟΔΕ, με τον κ. Βασιλείου να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις 81 ψήφων και τον Σάκη Βλέτσα τις προτιμήσεις 29 εκλεκτόρων
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την τελική επικράτηση ο κ. Βασιλείου αφού ευχαρίστησε όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό του και τον τίμησαν με την ψήφο τους πρόσθεσε, ότι η επόμενη μέρα της διαδικασίας βρίσκει το σύνολο των μελών του κόμματος στην ίδια πλευρά, απέναντι στα προβλήματα της χώρας και στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
«Η παράταξη οφείλει να ανοίξει και να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά, φιλελεύθερη, ευρωπαϊκή παράταξη, με κύριο στοιχείο της την ενότητα και την κοινή προσπάθεια της αντιμετώπισης των προβλημάτων  για τον τόπο. Η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά διάθεσης, ιδεών και προτάσεων. Κρίσιμο σημείο είναι όλοι, να αξιολογούνται και να κρίνονται για το τι μπορούν να κάνουν. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και δεν υπάρχει ούτε χώρος, ούτε χρόνος για πανηγυρισμούς. Στη Ν.Δ πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις για λιγότερους φόρους και όχι στους επιπλέον φόρους για να μη γίνουν μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο κ. Βασιλείου (στη φωτο πρώτος από αριστερά).

Καταγγέλλει ο Σ. Βλέτσας
Σε γραπτή του δήλωση ο ηττημένος των εκλογών στη ΝΟΔΕ Σ. Βλέτσας κάνει λόγο για «αθέμιτα συσπειρωμένες εναντίον του τοπικές παλαιοκομματικές βουλευτικές (νυν και πρώην) “παράγκες” που δυστυχώς ακόμα θεωρούν την πρόσφατη διαδικασία εκλογής Προέδρου της ΝΔ ως μη λήξασα. Μερικές μάλιστα στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν την επιβίωση της πολιτικής τους “δυναστείας”, χρησιμοποίησαν κατά την προσφιλή τους συνήθεια αθέμιτα και αντιδημοκρατικά μέσα, τα οποία δε συνάδουν καθόλου με το πνεύμα της νέας ηγεσίας.
Το εκλογικό αποτέλεσμα κατέστη “μονόδρομος” τις τελευταίες μέρες, καθώς συγκεκριμένες εξόφθαλμα απαράδεκτες ενέργειες τους είχαν ως αποτέλεσμα την κατάφορη -άμεση και έμμεση- νόθευση της διαδικασίας, ενώ δημιούργησαν στο περιορισμένο εκλεκτορικό σώμα μια περιρρέουσα αίσθηση εκλογικής υπεροχής του ανθυποψηφίου μου.
Ήδη από την Πέμπτη 14 Απριλίου (που έγινε γνωστός ο πρώτος αλλοιωμένος εκλογικός κατάλογος) κατέθεσα ένσταση στην Εφορευτική Επιτροπή και εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου για την διαδικασία, καθώς στον κατάλογο των 103 νόμιμων εκλεκτόρων “παρεισέφρησαν” τελικά 26 επιπλέον “φυτευτοί λαθροψηφοφόροι”, ενώ η Ν.ΕΦ.Ε. έφτασε στα όρια της παραίτησης. Μετά από διαδοχικές μεταβολές ο “παραφουσκωμένος” εκλογικός κατάλογος οριστικοποιήθηκε κυριολεκτικά παραμονή των εκλογών, το Σάββατο βράδυ στις 20:04.
Εύχομαι στο Σπύρο Βασιλείου καλή θητεία, προσδοκώντας ότι θα ακολουθήσει άλλες, νέες τακτικές και λογικές στα καθήκοντά του. Πιστεύω πως θα αποδείξει έμπρακτα ότι δεν “χρωστάει” πουθενά και ότι δεν θα κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.
Ο αγώνας μου για υγιή ανανέωση της ΝΔ όπως ζήτησαν στις 10 Ιανουαρίου τα μέλη της, συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και χωρίς καμία εξάρτηση. Οι υγιείς προσπάθειες θα με βρίσκουν συνοδοιπόρο», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βλέτσας.

Ο Στ. Καλογιάννης
Συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ, στους αντιπροσώπους για το Συνέδριο, και τις νέες ΔΗΜΤΟ εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής Στ. Καλογιάννης.
«Διπλά συγχαρητήρια αξίζουν στα νεοεκλεγέντα μέλη και στο νέο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Σπύρο Βασιλείου. Τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και στέκομαι, όπως πάντα, δίπλα τους.
Καθώς το πολιτικό τοπίο είναι πολύ ρευστό, λόγω της πρωτοφανούς ανεπάρκειας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το προγραμματισμένο Συνέδριο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης πρέπει να αποτελέσει ορόσημο για την ανασυγκρότησή της, ώστε να ανταπεξέλθει επιτυχώς στο πολύ βαρύ έργο που θα κληθεί σύντομα να αναλάβει», καταλήγει στη δήλωσή του.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου