Πολιτικό Ρεπορτάζ

Κούρεμα του χρέους με την κοινωνία όρθια

Off

Την αισιοδοξία του, ότι τελικά η κυβέρνηση θα καταφέρει να εφαρμόσει μία δύσκολη συμφωνία, η οποία όμως θα κατανέμει δίκαια τα βάρη, αποφεύγοντας τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων, εξέφρασε από τα Ιωάννινα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγ. Ρήγας, που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο. 
Ο κ. Ρήγας μετά τη συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα, παρουσία και των βουλευτών κ.κ Μαντά και Στέφου και της κας Τζούφη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και στους στόχους που θέτει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει πολιτικές που καταδίκασαν τη χώρα και ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού τα προηγούμενα χρόνια.
Ο ίδιος έκανε λόγο για μία επιλογή ευθύνης, την οποία έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να υλοποιήσει τη συμφωνία, ακόμη κι αν σε πολλές περιπτώσεις βρίσκεται αντιμέτωπος με προτάσεις και πολιτικές, τις οποίες δεν τις πιστεύει.
«Η παλινόρθωση όλων εκείνων των προσώπων και των πολιτικών που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση δεν πρόκειται να γίνει, έστω κι αν αυτοί που προκάλεσαν την καταστροφή χαϊδεύουν τα αυτιά και προκαλούν κινητοποιήσεις, χωρίς όμως να κάνουν την παραμικρή πρόταση. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει καλύτερα απ’ όλους την προσπάθειά μας και τη θέση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και για τα άλλα μεγάλα θέματα», σημείωσε ο κ. Ρήγας.
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στις θέσεις του ΔΝΤ, που μπορεί να επιμένει στην αναγκαιότητα απομείωσης του χρέους, ωστόσο με σκληρές θυσίες από τους έλληνες.
«Για εμάς το κούρεμα του χρέους θα γίνει με την κοινωνία όρθια και όχι κατεστραμμένη. Χωρίς την κοινωνία δε θα μπορέσουμε να δώσουμε διέξοδο στην ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συνδέσει την οικονομική κρίση με το προσφυγικό ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι εάν η Ευρώπη δεν καταφέρει να βρει λύση σε αυτό το ζήτημα θα οδηγηθεί σε αποσύνθεση.

Επίθεση σε Μητσοτάκη 
και συμφέροντα
Οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον Ποστ, που ακολουθούν τις θέσεις του ΔΝΤ στα εργασιακά ζητήματα και σε πολλά άλλα ακόμη, προκάλεσαν την σφοδρή κριτική του κ. Ρήγα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δίνουμε μία μεγάλη μάχη να κρατήσουμε τη χώρα όρθια και να βγει από όσα της επέβαλαν οι θεσμοί με την πλήρη συμφωνία της τρόϊκα του εσωτερικού, μαζί με τα ΜΜΕ, την οικονομική ολιγαρχία των τραπεζών, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αλληλεγγύης. Φαίνεται όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται, είναι να διατηρήσουν τα κεκτημένα των προηγούμενων ετών. 
Ψηφίσαμε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για να μη λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αλλά με όρους και κανόνες και κυρίως για να μη χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση, ακολουθώντας ό,τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια, δανείζοντας ανεξέλεγκτα τα κανάλια της διαπλοκής. Όλοι μας θα κριθούμε στο τέλος κι εμείς θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας, χωρίς να υπάρχει θέμα εκλογών ή θέμα αριστερής παρένθεσης», σημείωσε.
  
Η παρέμβαση των «53»
Ολοκληρώνοντας ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στην τελευταία παρέμβαση της ομάδας των «53» στο εσωτερικό του κόμματος, τονίζοντας, ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος από την έκφραση διαφορετικών απόψεων.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ένα δημοκρατικό κόμμα και δεν είναι νεκροταφείο. Οι απόψεις είναι πλούτος και συμβάλλουν στην γενικότερη προσπάθειά μας. Έχουμε πλέον και την εμπειρία και την ωριμότητα να διαχειριστούμε ζητήματα που ενισχύουν την ενιαία αντίληψη και τη συλλογική λειτουργία», κατέληξε.  
Ο κ. Ρήγας πραγματοποίησε χθες βράδυ πολιτική ομιλία στα Λιθαρίτσια, ενώ σήμερα θα επισκεφθεί το πρωί το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για Θεσπρωτία και Άρτα, όπου θα ολοκληρώσει την περιοδεία του.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου