Χωρίς κατηγορία

Το χρονικό της απόβασης και των πανηγυρισμών

Off

Τηρουμένων των συνθηκών και των εποχών, η μετάβαση και η παρουσία των 600 και πλέον Γιαννιωτών φιλάθλων του ΠΑΣ στην Ξάνθη ήταν συγκλονιστική. 
Οι εποχές μπορεί να μη θυμίζουν τα προηγούμενα χρόνια, όταν από την πόλη ξεκινούσαν καραβάνια φιλάθλων του ΠΑΣ για όλη την επικράτεια, όμως την Κυριακή η πόλη ζούσε στο ρυθμό του μεγάλου αγώνα. Από νωρίς οι πρώτοι φίλαθλοι του ΠΑΣ άρχισαν να φτάνουν στο γήπεδο της Ξάνθης, δίνοντας χρώμα και παλμό. Στα συνθήματα και στα πανό που ανήρτησαν οι φίλοι του ΠΑΣ περιγράφηκε η δίψα του κόσμου για την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή. Υποδειγματική η στάση των φίλων του ΠΑΣ στην ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε στη μνήμη του πρώην παίκτη της Ξάνθης Αντεφέμι, που σκοτώθηκε σε τροχαίο. Η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο και οι Γιαννιώτες ενισχύουν την ομάδα για να φτάσει στη νίκη. Στο 45’ ο Τσουκαλάς στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και το πέταλο «παίρνει φωτιά».  
Το β’ ημίχρονο κυλά με την ίδια αγωνία μέχρι που ο Λαμπρόπουλος σφυρίζει για τελευταία φορά και στέλνει τους Γιαννιώτες στα ουράνια.
Οι πανηγυρισμοί συνεχίζονται στα αποδυτήρια και έξω από αυτά, όπου παίκτες, τεχνική ηγεσία και μέλη της διοίκησης γνωρίζουν πρωτοφανή αποθέωση, μέχρι και την ώρα που το λεωφορείο με τον «ταύρο», παίρνει το δρόμο της επιστροφής, ακολουθούμενο από δεκάδες Ι.Χ με φίλους της ομάδας, μέχρι τις 4 τα ξημερώματα που έφτασε στο ΠΕΑΚΙ. 

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου