Επικαιρότητα

Ξεκινάει το ταξίδι της Φλόγας για το Ρίο

Off

Η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016» θα ανάψει αύριο Πέμπτη στις 12:00 στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Από τα χέρια της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου θα περάσει στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια.
Επόμενος Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο, εκπροσωπώντας την Βραζιλία.
Το χορευτικό μέρος της Τελετής που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, έχει εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα και θα το εκτελέσουν οι 29 Ιέρειες, ενώ θα υπάρχουν και 13 χορευτές αλλά και τέσσερις κορασίδες.
Η Φλόγα θα φτάσει στην Ήπειρο την επομένη μέρα 22 Απριλίου. Από τη Γέφυρα του Ρίου, θα φτάσει στη Λευκάδα, θα κάνει στάση στη Νικόπολη και θα καταλήξει στην Πρέβεζα όπου θα γίνει τελετή και διανυκτέρευση
Την τρίτη μέρα 23 Απριλίου θα συνεχίσει σε Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Ιωάννινα με τελετές για να καταλήξει το βράδυ για διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη.
Η τελετή παράδοσης θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 27 Απριλίου.
Η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει στην οδό Πάργης και ώρα 08:30 το πρωί, με κατεύθυνση προς την Πλατεία Δημαρχείου (τελετή ανάμματος του βωμού), ενώ ο τερματισμός της θα γίνει στην οδό Εθν. Αντιστάσεως, διαμέσου των οδών Κύπρου και Φ. Μιχαλά.

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου