Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 12:01
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απριλίου 2016
Πολιτισμός

Γεμάτο τριήμερο για τη Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία»

Off

Ένα γεμάτο από εμφανίσεις τριήμερο είχε η Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», ξεκινώντας από την Παρασκευή, 21 Απριλίου όταν το Παιδικό τμήμα της χορωδίας συμμετείχε στην τελετή για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην πλ. Ανδρούτσου στην Πρέβεζα.
Το Σάββατο, 23 Απριλίου το μικτό τμήμα του συλλόγου συμμετείχε στη Πασχαλινή Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» στα Ιωάννινα και διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Το πρώτο μέρος περιελάμβανε δύο έργα του  Λούντβιχ βαν Μπετόβεν: την Συμφωνία αρ.7  αλεγκρέτο, και το Κοντσέρτο αρ.1 για πιάνο. Σολίστ, στο πιάνο, η Ελένη Κολιού.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τα Πάθη κατά Ματθαίον του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, με σολίστ τους  Ντίνα Στράνη, άλτο, και Γιώργο Ματθαιακάκη, βαρύτονο. Στο ρόλο του ευαγγελιστή ήταν ο Βασίλης Σιάφης. Συμμετείχαν επίσης  οι χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων καθώς και του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων. Την διδασκαλία των χορωδιών επιμελήθηκε ο Βαλεντίν Στεφάνωφ και την Μουσική Διεύθυνση είχε ο Φοίβος Παπαδόπουλος. Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε και στην Πρέβεζα, το δεύτερο μέρος της Πασχαλινής Συναυλίας  με τους ίδιους συντελεστές  την Κυριακή των Βαΐων στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», ο Δήμος Πρέβεζας, η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης καθώς και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Για πρώτη φορά διοργανώθηκε μια τέτοια εκδήλωση στον Ιερό Ναό η οποία πραγματικά καθήλωσε το κοινό, που ιδιαίτερα συγκινημένο με το τέλος της εκδήλωσης επευφήμησε τους συντελεστές.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου