Πολιτισμός

Ένα ρώσικο «Παλτό» από το Πολυθέατρο

Off

Πρεμιέρα για το Politheatro με το έργο του Νικολάι Γκόγκολ  «Το παλτό», μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Νικολάι Γκόγκολ, ενός συγγραφέα που θεωρείται πατέρας του χρυσού αιώνα του ρώσικου πεζογραφικού ρεαλισμού.
 «Το παλτό» είναι η ιστορία ενός ασήμαντου ανθρώπου που ήρθε στον κόσμο "κομμένος – ραμμένος" για να γίνει δημόσιος υπάλληλος. 
Ενός αντιγραφέα, που η «μοίρα» τον οδηγεί να αποκτήσει ένα καινούργιο παλτό, το οποίο όχι μόνο θα τον προστατεύει από το κρύο, αλλά θα του προσφέρει κύρος και αποδοχή. Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει…
Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι: 
Σκηνοθεσία – διασκευή: Θοδωρής Γκόγκος, Βοηθός Σκηνοθέτης: Σεμέλη Παπαοικονόμου , Φωτογραφίες: Ροζίνα Καρκαμπούνα , Σχεδιασμός αφίσας: Σεμέλη Παππαοικονόμου , Σκηνικά – σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος, Επιλογή μουσικής: Χαρά Σιώλου . Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Σεμέλη Παπαοικονόμου.
Παίζουν: Παλαιολόγος Χαλίδας, Χαρά Σιώλου, Αθηνά Ζαράχη
Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή από  6 Μαΐου έως και 12 Ιουνίου, και ώρα 9.15μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος. 
Γενική είσοδος 10 ευρώ και 7 ευρώ για φοιτητές, μαθητές και κατόχους κάρτας ανεργίας.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 2651003492/ 6955416236
E – mail: politheatro2@gmail.com.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου