Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 11:21
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απριλίου 2016
Αθλητικά

Σκυταλοδρομίες δρόμου για καλό σκοπό

Off

Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τον Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο Ερμής 1877καθώς και την υποστήριξη του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδώνας Ιωαννίνων, προκηρύσσουν για το Σάββατο 4 Ιουνίου (6μμ-8μμ), τους φιλανθρωπικούς αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου κοινωνικού χαρακτήρα 4×2500μ., 2×5000μ.
Παράλληλα, και για πρώτη φορά φέτος, θα διεξαχθεί και ατομικός αγώνας αγωνιστικού χαρακτήρα 10χιλιομέτρων ανοιχτού και με διεθνείς συμμετοχές, καθώς και αγώνας παιδικών σκυταλοδρομιών 4×50μ., 4×100μ. με την επωνυμία: “Βίκος Street Relays Ιωάννινα 2016”, οι οποίοι θα διεξαχθούν με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Μαβίλη με την επωνυμία «Γύρος του Κάστρου».
Οι αγώνες διεξάγονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα Ιωάννινα, αποτελούν την πέμπτη στάση στο φετινό πρόγραμμα της πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου και έχουν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς μεγάλο μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές θα διατεθεί για την ενίσχυση τοπικού κοινωφελούς ιδρύματος.
Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.
* Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 4×2500μ, είναι οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 2×5000μ.,οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 και πριν και στον ατομικό αγώνα 10χιλιομέτρων,οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2000 και πριν.
* Στους ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομιών υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη και είναι:
α) Ομάδες Ανδρών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).
β) Ομάδες Γυναικών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποια θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).
γ) Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4×2500μ. και τα 2×5000μ. και για τα 10 χιλιομέτρων, γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα hermes-events.org από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες KidsRelays 4×50μ. και 4×100μ., γίνονται είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στα Kids Relays που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα hermes-events.org, είτε με έντυπες φόρμες στη γραμματεία των αγώνων από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο (γονέα, κηδεμόνα, γυμναστή, δάσκαλο, κ.α.) της κάθε ομάδας, είτε με αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@relays.gr.
Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει τη Δευτέρα 30 Μαΐου(12 τα μεσάνυχτα).

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου