Ήπειρος

Εξειδίκευση και πιστοποίηση στην πράξη

Off

Την απαρχή υλοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, εκπαίδευσης και πιστοποίησης εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, για όλη την Ελλάδα, θα αποτελέσει το πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που υλοποίησε το ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με την 5η ΕΜΑΚ. Συνολικά, 12 πυροσβέστες στο κλιμάκιο της 5ης ΕΜΑΚ με έδρα τα Ιωάννινα είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από ειδικά πιστοποιημένους εκπαιδευτές στο αντικείμενο της διάσωσης ατόμων από ορμητικά νερά, όπως αυτά που διαθέτει αυτή την εποχή ο ποταμός Άραχθος.
Η τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης ήταν η χθεσινή, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν στο γεφύρι της Πλάκας τα διευθυντικά στελέχη της Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, η διοίκηση του τοπικού ΚΕΚ Ιωαννίνων, αλλά και η φυσική ηγεσία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων και της 5ης ΕΜΑΚ.
Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων των εκπροσώπων των παραπάνω φορέων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ήταν η αναγκαιότητα διεύρυνσης της εν λόγω συνεργασίας και σε άλλα επίπεδα, με το πείραμα του ΚΕΚ Ιωαννίνων να κρίνεται πρωτοποριακό και επιτυχημένο.
Αυτό επισήμανε στις δηλώσεις της η διευθύντρια Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Αθηνά Λάζου, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη επέκτασης αντίστοιχων σεμιναρίων και πιστοποιήσεων, κάτι στο οποίο συμφώνησαν τόσο ο διευθυντής του ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ Αργύρης Κύρκος, όσο και ο Τμηματάρχης της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Ηλίας Διαμαντής.
Εκ μέρους της 5ης ΕΜΑΚ, ο διοικητής της, πύραρχος Αποστόλης Βασδέκης τόνισε, ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η ευκαιρία που παρέχεται μέσα από τη συγκεκριμένη δράση να εκπαιδεύεται το προσωπικό, ιδιαίτερα μάλιστα στην περιοχή της Ηπείρου, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει το ανάγλυφο και η γεωμορφολογία. 
Τέλος, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΠΕ Ιωαννίνων, Γιώργος Χαβέλας στάθηκε στην σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης των πυροσβεστών, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλα τα πιθανά συμβάντα.
«Δε γνωρίζαμε καν, ότι υπήρχε αυτή η δυνατότητα σε συνεργασία με το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ, όμως στο εξής μπορούμε να επεκταθούμε και σε άλλα αντικείμενα», σημείωσε. Το επόμενο διάστημα, το ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ και πάλι σε συνεργασία με την Πυροσβεστική θα υλοποιήσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα εκπαίδευσης πυροσβεστών για διασώσεις εγκλωβισμένων ατόμων σε υβριδικά αυτοκίνητα.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου