Ήπειρος

Υπάρχει… και δουλειά μετά την κατάρτιση

Off

Παρεξηγημένα σε μεγάλο βαθμό είτε λόγω της αδυναμίας του ΟΑΕΔ να εξηγήσει επαρκώς τη φιλοσοφία τους είτε λόγω της αδιαφορίας των ίδιων των ωφελούμενων, τα διάφορα προγράμματα κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, μέσω ΕΣΠΑ, παρουσιάζουν αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα στην επίτευξη της απασχόλησης, που είναι και το τελικό ζητούμενο. 
Η υλοποίηση ενός από τα προγράμματα Voucher, μέσω ΕΣΠΑ, από τον ΟΑΕΔ, είχε ως ωφελούμενους 8500 ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών, όλοι τους πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η κεντρική υπηρεσία Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, διαπίστωσε στους ελέγχους που έκανε, ότι ένα ποσοστό 20% των ωφελούμενων είχε διατηρήσει τη θέση του, χωρίς να υπάρχει χρηματοδότηση για τον εργοδότη.
Όπως τόνισε μιλώντας στο ITV και την «Ε» η Αθηνά Λάζου, διευθύντρια Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων του ΟΑΕΔ, η επίτευξη της απασχόλησης σε δεύτερο βαθμό, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δηλαδή, αποτελεί έναν κεντρικό στόχο στη φιλοσοφία αντίστοιχων προγραμμάτων.
«Τα Voucher στοχεύουν στην εκπαίδευση μεγάλου πληθυσμού ανέργων και αυτό που μας απασχολεί, είναι να είναι στοχευμένα αφενός και αφετέρου να γίνονται καλοί έλεγχοι, που να βεβαιώνουν, ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει όλοι, για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών», τόνισε η κα Λάζου.
Παράλληλα, ανέφερε, ότι η κεντρική υπηρεσία Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, υλοποιεί με επιτυχία μία σειρά προγραμμάτων, όπως είναι η εκπαίδευση ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, αλλά και κατά τόπους από τα ΚΕΚ του ΟΑΕΔ μικρότερα και πιο ευέλικτα προγράμματα κατάρτισης για ειδικές κατηγορίες ανέργων αλλά και εργαζομένων του δημόσιου τομέα.
Λειτουργούν παράλληλα και δύο Σχολές ΚΕΚ του ΟΑΕΔ για ΑμΕΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες χαρακτηρίζονται πρότυπες για τις δυνατότητες και τα προγράμματα που παρέχουν στους ωφελούμενους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου