Πολιτισμός

«Ιωαννίνων συνάντηση» στον Τεχνοχώρο

Off

Ο «Τεχνοχώρος», ο μοναδικός  ιδιωτικός χώρος τέχνης στα Ιωάννινα, τα τελευταία  8 χρόνια, δημιούργησε μια  αμφίδρομη  σχέση  ανάμεσα στο κοινό και τους καλλιτέχνες, μέσα από  μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τέχνης.
Η σχέση αυτή  επιχειρείται να εδραιωθεί και διευρυνθεί, με τη διοργάνωση του Εικαστικού Συμποσίου από 15 έως 22 Μαΐου στο Ξενοδοχείο Μπάγια στους Κήπους Ζαγορίου.
 Στο συμπόσιο, που αποτελεί στην πραγματικότητα ένα οργανωμένο εργαστήριο θεωρητικής και δημιουργικής αναζήτησης, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης διαδραστικών σχέσεων με το κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να το προσεγγίσει κυρίως το τελευταίο τριήμερο.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Τσορτανίδης  Ανδρέας, Καραμήτας Θανάσης, Κοντοσφύρης Χάρης, Κυριάκου Νικόλας, Μαβίδης Γιάννης, Σάβιτς Βλαντιμίρ, Τσακίρης Γιώργος, Βαφειάδης Βασίλης, Ζαχαριάδης Σώτος, Χαμιδιελή Φωτεινή.
Η συνάντηση των καλλιτεχνών έρχεται σε συνέχεια της ομαδικής  έκθεσης «5 +1 εικαστικές συνομιλίες»  που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 στα Ιωάννινα.
Το πρόγραμμα του εικαστικού συμποσίου περιλαμβάνει:
– 10 έως 28 Μαΐου. Ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών στον Τεχνοχώρο. 
Εγκαίνια έκθεσης την Τρίτη  17 Μαΐου στις 8 μ.μ.
– Ανοικτό Συμπόσιο Εικαστικής Δημιουργίας  στο Ξενοδοχείο Μπάγια -Κήπους Ζαγορίου από 15 έως 22 Μαΐου.
– Παρασκευή 20 Μαΐου από τις 8μ.μ στο χώρο του Ξενοδοχείου Μπάγια. Γνωριμία με τους καλλιτέχνες σε συνδυασμό με συζήτηση και  βραδιά γαστρονομικών απολαύσεων.
– Κυριακή 22 Μαΐου 11π.μ έως 8μ.μ. στο πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» . Κλείσιμο του συμποσίου και παρουσίαση των έργων που δημιουργήθηκαν με αφορμή τον τόπο (Ιωάννινα) και την καλλιτεχνική αφορμή και έμπνευση  που αυτός προκάλεσε στους δημιουργούς. 
Πληροφορίες: Μητροπόλεως 25, www.technohoros.eu και τηλ. 2651031775 
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: Δευτέρα – Tετάρτη – Σάββατο 9.30-14.00 και Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 09.30 – 14.00 κ’ 17.30-21.00.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου