Ήπειρος

Βήμα βήμα ο διάλογος για την κεντροαριστερά

Off

Με προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις γίνονται τα βήματα για τη συγκρότηση ενός ισχυρού και ενιαίου μετώπου στο χώρο της κεντροαριστεράς, που θα φιλοδοξεί να αποτελέσει την τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα, μπαίνοντας ανάμεσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. 
Η προσπάθεια που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο με την κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στις εκλογές, συνεχίζεται το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Αθήνα με τη διεξαγωγή μίας πανελλαδικής συνδιάσκεψης, που θα καταλήξει σε κοινό κείμενο συμπερασμάτων και προτάσεων και με τελικό στόχο το τρίτο βήμα να αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου για το κατά πόσο είναι εφικτή η κοινή πορεία των πολιτικών και άλλων δυνάμεων, στο χώρο της Κεντροαριστεράς. 
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της προσπάθειας διεύρυνσης αυτού του μετώπου το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα μία ανοιχτή εκδήλωση, με ομιλητές τον Δημ. Καρύδη από το ΠΑΣΟΚ και τον Θεοδ. Μαργαρίτη από τη ΔΗΜΑΡ. 
Η εκδήλωση πάντως δε μπορεί να πει κάποιος, ότι στέφθηκε από επιτυχία, όχι στον προσανατολισμό της, όσο κυρίως ως προς τη συμμετοχή που ήταν αναιμική, χωρίς να επιτρέπει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, για πιθανή δημιουργία ενός ισχυρού ρεύματος στο άμεσο μέλλον…
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι κ.κ Μαργαρίτης και Καρύδης αναφέρθηκαν στην ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου μετώπου της κεντροαριστεράς που δεν θα επιτρέψει στη χώρα να επιστρέψει στην εποχή του διπολισμού.
«Δεν γίνεται να γυρίσουμε στον παλιό διπολισμό και στα τεχνητά διλήμματα του παρελθόντος. Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε μία εναλλακτική απάντηση στη Ν.Δ και στο ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί ένας μηχανισμό εξουσίας που ενδιαφέρεται μόνο για την αναπαραγωγή του», τόνισε ο κ. Μαργαρίτης.
«Απευθυνόμαστε στο σύνολο των πολιτών και όχι στα στελέχη. Θέλουμε να τους πείσουμε, ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση, ότι αξίζει να δοκιμάσει να στρατευθεί με δυνάμεις που παρά τα λάθη τους, ήταν  εκείνες που έβαλαν τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Καρύδης.
Αμφότεροι τέλος, αναφέρθηκαν στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, σημειώνοντας πως η συγκυρία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα και πως τα μέτρα που θα αποφασιστούν και θα εφαρμοστούν θα πλήξουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου