Ήπειρος

Καθησυχαστική η ιατρική κοινότητα

Off

Καθησυχαστική εμφανίζεται η ιατρική κοινότητα της πόλης αναφορικά με την αλλαγή που φαίνεται να έχει συντελεστεί στον προγραμματισμένο εμβολιασμό της μαθητικής κοινότητας.
Μέχρι στιγμής βέβαια δεν υπάρχει επίσημη οδηγία της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ή του ΚΕΕΛΠΝΟ για κάποια αλλαγή, στην πράξη όμως η αλλαγή αυτή έχει συντελεστεί αφού για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες στη χώρα δεν πραγματοποιείται ο προγραμματισμένος εμβολιασμός των μαθητών της Α’ Δημοτικού.
Το θέμα έφερε στο προσκήνιο η «Ε» στο χθεσινό φύλλο, με την επιβεβαίωση για το ότι δεν έχουν γίνει ούτε και έχουν προγραμματιστεί τα αντίστοιχα εμβόλια στους μαθητές, από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Παρά την διαβεβαίωση που υπήρχε ότι θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος, μέχρι και χθες το υπουργείο Υγείας, αλλά και η Επιτροπή Εμβολιασμών δεν είχαν τοποθετηθεί, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και κυρίως να πάψει η ανησυχία μεταξύ των οικογενειών.
Από την άλλη, η ιατρική κοινότητα που επίσης δεν έχει επίσημη ενημέρωση εμφανίζεται περισσότερο ήρεμη, αφού όπως τόνισε ο καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικ. Χαλιάσος ακόμη και εάν υποτεθεί ότι ο συγκεκριμένος εμβολιασμός θα σταματήσει, ο πληθυσμός των παιδιών ουσιαστικά είναι καλυμμένος εμβολιαστικά και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. 
«Παρότι δεν υπάρχει επίσημη οδηγία ή ενημέρωση, η ιατρική κοινότητα συζητά εδώ και χρόνια ότι ίσως θα έπρεπε να σταματήσει ο συγκεκριμένος εμβολιασμός και το εμβόλιο να χορηγείται στα βρέφη αμέσως μετά τη γέννησή τους. Αυτό γίνεται σε πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης, κυρίως σε παιδιά μεταναστών, που έρχονται από χώρες με υψηλά ποσοστά φυματίωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αγωγή σε άλλα οκτώ 
παιδιά από το Τσεπέλοβο
Ο κ. Χαλιάσος ως διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΠΓΝΙ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της «Ε» σχετικά με τον εντοπισμό και άλλων οχτώ θετικών δειγμάτων για φυματίωση μεταξύ των 45 παιδιών που εξετάστηκαν στην μαθητική εστία Τσεπελόβου.
Και για αυτά τα παιδιά όπως και για τους γονείς τους, παρότι δεν έχουν νοσήσει, θα ακολουθηθεί αντίστοιχη αγωγή με αυτήν της οικογένειας που νοσηλεύεται πριν από το Πάσχα μέχρι και σήμερα στο ΠΠΓΝΙ, ενώ η αγωγή τους θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν θα πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.
«Δεν κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις γιατί μπορεί να προκληθεί πανικός. Μέχρι σήμερα έχουμε να κάνουμε με μία ελεγχόμενη κατάσταση και το ίδιο ελπίζουμε να γίνει και στην πορεία», σημείωσε ο κ. Χαλιάσος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ