Ήπειρος

Αλληλεγγύη με έδρα τα Γιάννενα

Off

Η προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας με απώτερο στόχο την δημιουργία παραρτήματος στα Ιωάννινα, που θα δώσει τη δυνατότητα για την προσφορά έργου και στην πόλη των Ιωαννίνων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» Κατερίνα Παναγοπούλου. 
Η «Καλλιπάτειρα» έχει να επιδείξει ένα εξαιρετικά πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο με τις δράσεις που υλοποιεί στα παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη και όπως τόνισε η κα Παναγοπούλου, επόμενος στόχος του Σωματείου είναι η δημιουργία παραρτήματος στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.
Η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο μετά τις συζητήσεις που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στη σημασία που προσδίδει η δημοτική αρχή στην ενίσχυση τέτοιων πρωτοβουλιών και συνεργασιών, με σκοπό την ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου.
Ο κ. Μπέγκας υποδέχθηκε με θερμά λόγια την κα Παναγοπούλου υπενθυμίζοντας, ότι είναι η μοναδική ελληνίδα που έλαβε το 1ο Βραβείο της Ευρώπης “Γυναίκα και Αθλητισμός ” από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. 
«Έχουμε ξεκινήσει ένα γόνιμο διάλογο συνεργασίας, που αφορά στον πολύ ευαίσθητο – για τις συνθήκες που βιώνει η χώρα – τομέα της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, όπως επίσης και για τον τομέα του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι». 
Ενθουσιασμένη από την προοπτική της δημιουργίας παραρτήματος στα Ιωάννινα και την προοπτική που υπάρχει για τη διεύρυνση των δράσεων σε τοπικό επίπεδο, δήλωσε η κα Παναγοπούλου τονίζοντας, πως 
«δημιουργώντας ένα παράρτημα του σωματείου στην περιοχή, θα μπορέσουμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. 
Μας ενδιαφέρει πολύ η κοινωνία των Ιωαννίνων. Η «Καλλιπάτειρα» δραστηριοποιείται επιτυχώς σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη με παραρτήματα που έχουν μεγάλη συμμετοχή ενεργών πολιτών γυναικών  και πιστεύουμε πως με τη συνεργασία των γυναικών των Ιωαννίνων θα καταφέρουμε να προσφέρουμε χρήσιμο έργο και στα Γιάννενα».
Η «Καλλιπάτειρα» είναι ένα αμιγώς γυναικείο σωματείο που έχει μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, δημιουργώντας αθλητικούς χώρους και καλλιεργώντας την ολυμπιακή παιδεία. 
«Ο αθλητισμός είναι «σχολείο», είναι παιδεία. Δημιουργώντας αθλητικούς χώρους σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση σε περιοχές όπου τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν, στοχεύουμε στην καλλιέργεια της ολυμπιακής παιδείας στη δημιουργία υγιών κυττάρων στην ελληνική κοινωνία», τόνισε η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας».
Ωστόσο – όπως σημείωσε- «δεν μπορούσαμε ως ενεργοί πολίτες να μείνουμε αδιάφοροι στην πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας» κι έτσι «με τη γυναικεία ευαισθησία των μελών του σωματείου διευρύνθηκε ο καταστατικός του σκοπός και αρχίζει να προσφέρει και ένα κοινωνικό έργο, έργο αλληλεγγύης στην κοινωνία μας που δοκιμάζεται από την κρίση».
Στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, η «Καλλιπάτειρα» προγραμματίζει ένα καινούργιο πρόγραμμα που αφορά τη σίτιση παιδιών δημοτικών σχολείων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Πρόκειται για το πρόγραμμα «πρωινό στα σχολεία» και όπως είπε η κ. Παναγοπούλου «μέσα από το έργο των μελών μας θα συλλέγονται οι πόροι για να καλύπτεται η σίτιση των παιδιών που το χρειάζονται ώστε να έχουν ένα καλό πρωινό που τα γεμίζει ενέργεια». 

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ