Εκδηλώσεις

Πυρηνική ενέργεια, μύθοι και πραγματικότητες

Off

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, η ημερίδα «Πυρηνική ενέργεια: διερευνώντας μύθους και πραγματικότητες», που οργανώθηκε από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος και την Ε.Λ.Μ.Ε. Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Π.Π.Σ.), με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ.
Οι εμπεριστατωμένες ομιλίες από τους καταξιωμένους επιστήμονες Τζων Καλέφ Εζρά (καθηγητής Ιατρικής Φυσικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Αντώνη Παπανέστη (Ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών C.E.R.N.) και Ελένη Φλώρου (υπεύθυνης του Εργαστηρίου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος), έδωσαν την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν έγκυρα για τη φύση και τις αρνητικές – αλλά και θετικές- επιπτώσεις της ραδιενέργειας και να λύσουν σχετικές απορίες.
Το κοινό, που περιελάμβανε καθηγητές και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σχολικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς πολλών ειδικοτήτων, γονείς και μαθητές, καταχειροκρότησε τις 7 ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης, που παρουσίασαν τις εργασίες τους.
Η οργανωτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον Διευθυντή Βασίλειο Κρανά και τις καθηγήτριες του σχολείου Βασιλική Βλάχα (Μαθηματικό), Κωνσταντίνα Μαλάμου (Χημικό), Ιωάννα Νείλα (Βιολόγο) και Χριστίνα Παντούλα (Φυσικό), ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την αφιλοκερδή τους προσφορά και συγχαίρει τους μαθητές Βλάχα Λ., Δεληγιαννάκη Δ., Δόση Β., Ευθυμιάδη Δ., Καραλή Ο., Καρατζόγλου Φ., Κρανά Δ., Κωστούλα Ε., Μάκη Χρ., Ντόντορο Η., Παππά Α., Πλακατούρα Χρ., Ράγγο Β. και Τέλλη Χρ., που με ενθουσιασμό ανέλαβαν να ετοιμάσουν τις εργασίες τους.  

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου