Πολιτισμός

Βράβευση του Σάββα Σιάτρα και των Σκλιβανιτών

Off

Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ στο πλαίσιο της εβδομάδος Θεολογικού Λόγου και Τέχνης οργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Ας τραγουδήσω και ας χαρώ: Μέσα από τους δρόμους της δημοτικής μουσικής μας παράδοσης».
Πρόκειται για μια περιήγηση στους δρόμους της μουσικής παράδοσης της Ελλάδας, στην οποία θα εμφανιστούν ο Ηπειρώτης βάρδος Σάββας Σιάτρας, τα χορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, το χορευτικό τμήμα της Β´ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής Ι.Μ. Παναγίας Λαοδηγήτριας σε τραγούδια Μ. Ασίας και Κωνσταντινουπόλεως, η χορωδία της Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ενώ μωραΐτικα τραγούδια θα ερμηνεύσει ο π. Χρ. Κυριακόπουλος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Θεολογική Σχολή θα τιμήσει τον ερμηνευτή της ηπειρωτικής παράδοσης Σάββα Σιάτρα για την πολύχρονη, άοκνη προσπάθειά του για τη διάσωση και διάδοση του ηπειρωτικού τραγουδιού.
Θα βραβεύσει επίσης την Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της Ηπείρου, για τη συμβολή της στην ανάδειξη του εθνογραφικού πλούτου και της ιστορίας της περιοχής, αλλά και για την καταγραφή, τη διάσωση και την επικοινωνία της μουσικοχορευτικής παράδοσης του Ξηροβουνίου και της Ηπείρου γενικότερα. Επί 40 χρόνια η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων οργανώνει ποιοτικές και θεματικές εκδηλώσεις στα Γιάννινα και τη Σκλίβανη ενώ συμμετέχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επικοινωνώντας τη μουσική παράδοση της Ηπείρου . Στην εκδήλωση το ηπειρωτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, θα διανθίζεται από τα χορευτικά συγκροτήματα των ηλικιωμένων και των εφήβων με τη συνοδεία των Ηπειρωτών καταξιωμένων παραδοσιακών μουσικών Κώστα Βέρδη στο κλαρίνο και Λάμπρου Τζόκα στο βιολί.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ