Ήπειρος

Από το 10ο Γυμνάσιο στη… NASA

Off

Στη μακρινή Αλαμπάμα των ΗΠΑ και στις εγκαταστάσεις της NASA θα βρεθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο Άγγελος Γεώργιος Παππάς, μαθητής της Α’ Τάξης του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, που επιλέχθηκε μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, ανάμεσα από πληθώρα υποψηφίων μαζί με άλλους δύο μαθητές από την Ελλάδα. 
Ο Άγγελος θα εκπροσωπήσει το σχολείο του, την πόλη των Ιωαννίνων και την Ελλάδα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Advanced Space Academy», που διοργανώνεται από την Αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) στην πόλη Χάντσβιλ της πολιτείας Αλαμπάμα των ΗΠΑ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά ομιλιών και διαλέξεων από κορυφαίους επιστήμονες και Αστροναύτες, ξενάγηση στις εγκαταστάσεις των Διαστημικών Βάσεων, εκπαίδευση με προσομοιωτές διαστημικών σκαφών και εμπειρία εικονικών διαστημικών σταθμών. 
Ο Άγγελος μίλησε στο ITV για το όνειρό του να γίνει αστροναύτης, και την ευκαιρία που θα έχει, όσο ελάχιστοι ανά τον κόσμο, να βρεθούν στις εγκαταστάσεις της NASA.
Ευχαρίστησε παράλληλα θερμά τη διεύθυνση του σχολείου, τους καθηγητές και τους συμμαθητές για την υποστήριξή τους, ειδικά στην περίοδο που χρειάστηκε να απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω μίας χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε.
Ο Ευάγγελος Ελένης, καθηγητής στο 10ο Γυμνάσιο αναφέρθηκε στην προσπάθεια, το χαρακτήρα και τη δύναμη του Άγγελου, που έκανε όλη την κοινότητα του σχολείου, μαθητική και εκπαιδευτική, υπερήφανη για το επίτευγμά του.
Το Ίδρυμα Ευγενίδου θα στηρίξει τους κατόχους των υποτροφιών καλύπτοντας τα έξοδα των συνοδών εκπαιδευτικών τους.

Ευχαριστίες της διεύθυνσης
Στο μεταξύ ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 10ου Γυμνασίου ευχαριστούν ιδιαίτερα τους χορηγούς της θεατρικής παράστασης «Ζητείται Ψεύτης» που ανέβηκε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι με προθυμία αγκάλιασαν την προσπάθεια των μαθητών. Η συμβολή, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση ήταν σημαντική και γι’ αυτό το σχολείο ευχαριστεί θερμά τα ΙΚΕΑ, τα Έπιπλα Παππάς, τη Δωδώνη ΑΕ, το φαρμακείο Μ. Μούλια, το βιβλιοπωλείο Γραμμή, το κομμωτήριο Στεριανή και το ανθοπωλείο Θεοδώρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου