Πολιτισμός

Έκθεση της Οικοσκευής του Αρχοντικού Μίσιου

Off

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου & Δυτικής Μακεδονίας, προσκαλεί στα εγκαίνια της «Έκθεσης Οικοσκευής του Αρχοντικού Μίσιου» την Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι.
Το έργο «Διαμόρφωση και ανάδειξη του ισόγειου χώρου του Αρχοντικού Μίσιου και δημιουργία εκθεσιακού χώρου» εκτελέσθηκε δι’ αυτεπιστασίας από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων και από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου & Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» της Προγραμματικής Περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2014».
Η έκθεση βρίσκεται στην οδό Ασωπίου 9 στην πόλη των Ιωαννίνων και παρουσιάζονται αντικείμενα της οικοσκευής του Αρχοντικού Μίσιου, που παρέμειναν επί χρόνια στις αποθήκες του. Με την «αφήγηση» μέσω των εκθεμάτων, επιδιώκεται η επαναφορά στη μνήμη των «λειτουργιών» παλαιότερων εποχών που ελάμβαναν χώρα στα αρχοντικά της πόλης μας και γενικότερα της πολιτισμικής τους ταυτότητας.  Η έκθεση ακολουθεί τις τρέχουσες προτάσεις μουσειολογίας και αισθητικής, με ρόλο διττό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό, που υπηρετείται από ανάλογο εποπτικό υλικό και χρήση πολυμέσων, τα οποία μετατρέπουν την περιήγηση στην έκθεση, σε ένα συναρπαστικό και ταυτόχρονα επιμορφωτικό ταξίδι στο χρόνο. 
Η έκθεση είναι σχεδιασμένη ώστε να είναι επισκέψιμη και από ΑμεΑ.    

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ