Πολιτισμός

8 σχήματα, 23 μουσικοί, 3 ημέρες

Off

Αύριο Παρασκευή, ξεκινάει το 14ο Preveza Jazz Festival.  Την πρώτη ημέρα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον δεκατριάχρονο μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας, Σπύρο Γάτο σε blues standards για πιάνο. Στη σκηνή θα ακολουθήσουν ο θρύλος της τζαζ ροκ σκηνής στην Τσεχία των 70’ς, δεξιοτέχνης του πιάνου, Μartin Kratochvil και ο αμερικάνος βιρτουόζος κιθαρίστας Tony Ackerman. 
Τη βραδιά θα κλείσει η νέα αποκάλυψη της soul funk σκηνής της χώρας μας Idra Kayne.  Το Σάββατο 28 Μαΐου σειρά έχει το Λουξεμβούργο με τους  Pol Belardi's Force ένα καθιερωμένο νεανικό τρίο με επιρροές από τζαζ, κλασσική, ποπ, χιπ-χοπ κα. Την σκυτάλη παίρνει το International All Stars group που εκπροσωπεί την Ολλανδία και αποτελείται από τους Ineke, Dimitriadis, Stanik και Guilfoyle. Toυς ενώνει η αγάπη για τον Thelonius Monk. Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τους Αθηναίους Funky Lab με επιρροές από 70’ς μέχρι σύγχρονο ποιοτικό funk. Στην κιθάρα ο εξαιρετικός Πρεβεζάνος μουσικός Θάνος Παγκράτης.
Την Κυριακή 29 Μαΐου θα υποδεχθούμε αρχικά τους  Naoko Sakata Trio από τη Σουηδία με την βραβευμένη πιανίστρια Naoko. Θα ακολουθήσει ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός Beat Kaestli με έδρα τη Ν. Υόρκη με το Marc Perrenoud Trio. 
Το 14ο Preveza Jazz Festival θα κλείσουν οι πολλά υποσχόμενοι ντόπιοι Blue Tone Quartet. 
Έναρξη: 21:00 Στην παραλία Πρέβεζας μπροστά στα Δικαστήρια. Είσοδος ελεύθερη.

Το πρόγραμμα
Το φετινό πρόγραμμα έχει ως εξής : 
– Παρασκευή 27 Μαΐου 2016
Σπύρος Γάτος (Πρέβεζα)
Kratochvil / Ackerman (Τσεχία)
Idra Kayne (Eλλάδα)
– Σάββατο 28 Μαΐου 2016
Pol Belardi's Force (Λουξεμβούργο)
Ineke / Dimitriadis / Stanik / Guilfoyle Group (Ολλανδία)
Funky Lab (Eλλάδα)
– Κυριακή 29 Μαΐου 2016
Naoko Sakata Trio (Σουηδία)
Beat Kaestli & Marc Perrenoud Trio (Ελβετία)
Blue Tone Quartet (Πρέβεζα)
Οργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, Δήμος Πρέβεζας, Preveza Jazz Festival, υπό την αιγίδα των πολιτιστικών τμημάτων των Πρεσβειών Τσεχίας  Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, Σουηδίας και Ελβετίας.

Και στη Φιλιππιάδα
Με ένα σημαντικό μουσικό γεγονός θα ανοίξει η αυλαία του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Ζηρού. Ο λόγος για το 1ο Jazz Festival Δήμου Ζηρού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαΐου, στις 8 το βράδυ στην κεντρική Πλατεία Φιλιππιάδας.   
Το Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 23 Μαΐου, ενέκρινε τη δαπάνη  συμμετοχής  του  Δήμουστο «Πρέβεζα Jazz Festival» και η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο γίνεται σε συνεργασία με το φεστιβάλ.
Ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συνδημότες και κατοίκους του Δήμου αλλά και των όμορων περιοχών να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να απολαύσουν την Idra Kayne μία ερμηνεύτρια «αποκάλυψη της soul funk σκηνής της χώρας μας» σύμφωνα με τους κριτικούς της μουσικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου