Επικαιρότητα

Μία πρωτοβουλία με αποδοχή

Off

Είναι αναμφίβολα από τις πρωτοβουλίες που γνωρίζουν επιτυχία και αναγνώριση από τις τοπικές κοινωνίες. 
Ο λόγος για τη λειτουργία των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, που λίγους μήνες μετά την έναρξη της δράσης τους, έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στις παραμεθόριες περιοχές και στα απομακρυσμένα χωριά, ενισχύοντας εκτός των άλλων και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.
Τα αποτελέσματα στη λειτουργία των τριών ΚΑΜ στην Ήπειρο, σε Ιωάννινα, Πρέβεζα και Άρτα είναι εξαιρετικά και το αρχηγείο προχώρησε από την Τρίτη στην έναρξη λειτουργίας μίας ακόμη Μονάδας στη Θεσπρωτία ενώ χθες ανακοινώθηκε από την τοπική αστυνομική ηγεσία, η λειτουργία μίας δεύτερης Κινητής Μονάδας στα Ιωάννινα.
Η διεύρυνση της λειτουργίας των ΚΑΜ κρίθηκε απαραίτητη σε τοπικό επίπεδο προκειμένου να καλυφθούν γεωγραφικές περιοχές που είχαν μείνει εκτός του αρχικού σχεδιασμού. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν χθες από τον Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας Ηπείρου Κων. Σκούμα και τον Διευθυντή Αστυνομίας Ιωαννίνων Γ. Βασιλάκο που στάθηκαν στο ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο του θεσμού των ΚΑΜ.
Εκτός από τις διοικητικές υποθέσεις που διεκπεραιώνουν οι πολίτες μέσω των Κινητών Μονάδων, ένα πρακτικό αποτέλεσμα σχετίζεται με την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους.
«Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον θεσμό των Κινητών Μονάδων, οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών εξυπηρετούνται σε διάφορα ζητήματα, ενώ σημαντική θεωρείται και η παρουσία της αστυνομίας σε απομακρυσμένες περιοχές, που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε καν», τόνισε ο κ. Σκούμας.

Τα στατιστικά των ΚΑΜ
Σε επίπεδο Ηπείρου οι τρεις Κινητές Μονάδες εκτέλεσαν 711 δρομολόγια, εξυπηρετώντας 4.000 πολίτες και 270 εκπροσώπους φορέων.
Αντίστοιχα σημαντικά θεωρούνται και είναι τα στατιστικά στοιχεία λειτουργίας της ΚΑΜ στα Ιωάννινα, τα οποία παρουσίασε ο κ. Βασιλάκος.
Η ΚΑΜ Ιωαννίνων εκτέλεσε 404 δρομολόγια, εξυπηρέτησε συνολικά 2038 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 1996 αφορούσαν πολίτες και οι 42 φορείς.
Από αυτές οι 1819 αφορούσαν παροχή πληροφοριών, οι 192 θεώρηση υπογραφών και άλλα διοικητικής φύσεως ζητήματα, οι 56 αφορούσαν διατύπωση παραπόνων, οι 62 διάφορα αιτήματα, ενώ υποβλήθηκε και μία έγκληση για κλοπή.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου