Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 09:48
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαΐου 2016
Επικαιρότητα

Προτεραιότητα η ασφάλεια

Off

Τριάντα πέντε μεταπτυχιακοί φοιτητές του Σχολείου Πυροσβεστών της Ελληνικής Πυροσβεστικής Ακαδημίας εκπαιδεύθηκαν την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Μαΐου στις χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου «Σίγμα» της Energean Oil & Gas στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας.
Η εκπαίδευση εντάσσεται στην πρακτική άσκησης των πυροσβεστών στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με θέμα «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών» (MScinAnalysisandManagementofMan-madeandNaturalDisasters), η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας), το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα που λειτουργεί Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. 
Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, οι πυροσβέστες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες τους, ενώ εξοικειώθηκαν τόσο με τα μέσα και τις διαδικασίες πυρόσβεσης και αντιμετώπισης απρόοπτων περιστατικών κατά τη λειτουργία του εργοστασίου και την εκτέλεση των γεωτρήσεων όσο και με τις μεθόδους αντιμετώπισης ενδεχόμενης θαλάσσιας ρύπανσης. Επιπλέον, συμμετείχαν σε άσκηση κατάσβεσης στο ειδικό διαμορφωμένο πεδίο ασκήσεων του εργοστασίου.  
Ο Δημήτρης Γόντικας αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚαβάλαOil, θυγατρικής της EnergeanOil&Gas στην Καβάλα δήλωσε σχετικά: 
«Η ασφάλεια των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων, του περιβάλλοντος και των συμπολιτών μας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για την EnergeanOil&Gas στη λειτουργία των μοναδικών εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Με δεδομένη την μακρά συνεργασία μας με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και την σταθερή υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος, η φιλοξενία μέρους της πρακτικής εξάσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών του Σχολείου Πυροσβεστών αποτελεί μία αυτονόητη εταιρική πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο τις βάσεις συνέχισης της 35χρονης παράδοσης που έχει ο Πρίνος στην απόλυτα ασφαλή και αρμονική συνύπαρξη της παραγωγής υδρογονανθράκων με την κοινωνία, την τουριστική δραστηριότητα και το φυσικό περιβάλλον».
Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των πυροσβεστών πραγματοποιήθηκε από τους Βασίλη Τσέτογλου, Διευθυντή Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean, Νίκο Καρανάσο, Προϊστάμενο Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων, Παναγιώτη Καρατόκη, Μηχανικό Περιβάλλοντος και Παναγιώτη Βέλκο, Εργοδηγό Ασφαλείας.

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ