Ήπειρος

Άρωμα επιτυχίας για τον τουρισμό

Off

Μία από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν των τελευταίων ετών διαγράφεται αυτή που ξεκινά και επίσημα σήμερα 1η Ιουνίου για την περιοχή της Πρέβεζας.
Οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα για τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ ενώ και οι εκτιμήσεις των επαγγελματιών του κλάδου κινούνται προς την ίδια αισιόδοξη προοπτική.
Ένα από τα «όπλα» της περιοχής στην Πρέβεζα σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη είναι και η απόκτηση των πέντε από τις εννέα συνολικά στην Ήπειρο, γαλάζιων σημαιών, σε παραλίες της περιοχής.
«Προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα σε πράγματα που μπορούμε να διαχειριστούμε ως Δήμος και ένα από αυτά είναι και οι γαλάζιες σημαίες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υποδομών, της συμπεριφοράς των επαγγελματιών, της φιλοξενίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, δημιουργεί αισιόδοξες προοπτικές.

Η Εγνατία
Βέβαια, δύσκολα θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο εάν δεν υπήρχε η ευκολία της οδικής πρόσβασης μέσω της Εγνατίας, που βοήθησε και την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία.
Θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα εάν υπήρχε ένας κάθετος άξονας από το Άκτιο μέχρι την Εγνατία, που θα έβγαζε και την περιοχή της Λάκκας Σουλίου από την απομόνωση», τόνισε ο κ. Μπαΐλης που αναφέρθηκε επίσης και στη σπουδαιότητα της υλοποίησης των έργων βιολογικού καθαρισμού στα παράλια.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εξαίρεση της Πρέβεζας όπως και της Θεσπρωτίας από το νέο αναπτυξιακό νόμο, ο κ. Μπαΐλης τόνισε πως η διαμαρτυρία θα πρέπει να είναι καθολική για όλη την Ήπειρο, ώστε να ενταχθεί στο σύνολό της ως περιφέρεια στον αναπτυξιακό.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου