Επικαιρότητα

Σε όλους τους Δήμους το ελάχιστο εισόδημα

Off

Μία άλλη διάσταση στο θέμα που προέκυψε με το ελάχιστο εισόδημα σε 30 δήμους, ο Δήμος Ιωαννιτών ζητώντας να εφαρμοστεί στο σύνολο των δήμων της χώρας.
Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων μετά και την ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», δηλώνει ότι «πρόκειται στην ουσία για αλλαγή ονόματος του «Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος» το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 Δήμους – ένας εκ των οποίων ήταν ο Δήμος Ιωαννιτών – και θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του σε όλους τους Δήμους από 1/4/2016, όπως προβλέπονταν.  Δεν αντιλαμβανόμαστε ποια ήταν η αναγκαιότητα μιας δεύτερης πιλοτικής εφαρμογής του ίδιου προγράμματος, όταν το Υπουργείο έχει στη διάθεση του όλα τα αναγκαία συμπεράσματα», τονίζεται και προστίθεται:
«Η  θέση μας είναι σαφής: Καθολική εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» σε όλους τους Δήμους της χώρας. Δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνουμε με αριθμούς, κριτήρια, ποσοστά και αλγόριθμους τη δυστυχία που βιώνουν οι άνθρωποι σε όποιο Δήμο κι αν ανήκουν.  Δυστυχώς η κρίση που βιώνει η χώρα, οδηγεί σε δραματικά ποσοστά ακραίας φτώχειας την κοινωνία και δεν δικαιολογείται ούτε και η παραμικρή καθυστέρηση στην εφαρμογή του οποιουδήποτε προγράμματος μπορεί να προσφέρει μια ανακούφιση στο συνάνθρωπο που δοκιμάζεται».
Όπως υπενθυμίζει ο Δήμος, περίπου 10.000 συμπολίτες μας ήταν οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος στο Δήμο Ιωαννιτών, στην  πρώτη πιλοτική υλοποίηση του προγράμματος που αναγνωρίστηκε ως υποδειγματική στην αξιολόγηση που έγινε. 
Σε αυτούς τους 10.000 συμπολίτες μας θα πρέπει να απαντήσει σαφώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, γιατί δεν προχωράει στην καθολική εφαρμογή ενός προγράμματος που άλλαξε μόνο στο όνομα, καταλήγει. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου