Επικαιρότητα

Διέξοδος στις ενεργειακές ανάγκες της πόλης

Off

Ένα πρώτο βήμα για την μετέπειτα ολοκλήρωση της συνεργασίας που σε πρακτικό επίπεδο θα σημάνει πολλά οφέλη όχι μόνο για το αστικό ΚΤΕΛ αλλά για ολόκληρη την Ήπειρο αποτελεί η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ.
Η σχετική ανακοίνωση που έγινε την Πέμπτη επισημοποίησε τις επαφές των δύο πλευρών τους τελευταίους μήνες που είχαν παρουσιαστεί από την «Ε» και το ITV.
Στόχος του μνημονίου συνεργασίας είναι σε πρώτη φάση ο στόλος των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ να κινείται με φυσικό αέριο.
Το μνημόνιο συνεργασίας όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής δεσμεύει και τις δυο πλευρές να συνεχίσουν τη συνεργασία τους διερευνώντας τα περιθώρια υλοποίησης της συμφωνίας.
Η οριστική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί τους επόμενους μήνες και προβλέπει την κατασκευή σταθμού τροφοδοσίας στην πόλη και συγκεκριμένα στο αμαξοστάσιο του Αστικού ΚΤΕΛ.
Προβλέπεται επίσης η μετατροπή του στόλου του Αστικού ΚΤΕΛ, σε στόλο που θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για την κίνησή του.
Εκτός όμως από τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ το πρατήριο θα εξυπηρετεί το σύνολο των οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο, καλύπτοντας μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή, αφού το πλησιέστερο αντίστοιχο πρατήριο βρίσκεται στην Καρδίτσα.
«Θεωρούμε ότι καλύπτουμε ένα σημαντικό κομμάτι των αναγκών της εταιρείας μας, παράλληλα όμως είναι και μία συμφωνία που βγάζει την πόλη και την Ήπειρο από ένα διέξοδο και μία συζήτηση πολλών ετών για το εάν μπορεί να έρθει ή όχι φυσικό αέριο στην περιοχή», τόνισε ο κ. Μουστακλής.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου