Επικαιρότητα

Μαζεύουμε καπάκια, αγοράζουμε αμαξίδια

Off

Ειδικό κάδο ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών τοποθέτησαν στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας, μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Γένεσις» σε συνεργασία με γιαννιώτικη εταιρεία σούπερ μάρκετ.
Στόχος η συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων και υγειονομικού υλικού που θα προσφερθεί στα ιδρύματα της περιοχής. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και περιλαμβάνει την τοποθέτηση 11 συνολικά ειδικών κάδων σε επιλεγμένα σημεία (10 στα Ιωάννινα και 1 στην Ηγουμενίτσα), ώστε να συγκεντρωθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός πλαστικών καπακιών.
Φέτος το Πάσχα, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μέσα από τη συγκέντρωση και ανακύκλωση περίπου 1,5 τόνου πλαστικών καπακιών μπουκαλιών και άλλων πλαστικών συσκευασιών εξασφάλισαν την αγορά δύο αναπηρικών αμαξιδίων τα οποία δόθηκαν στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων «Νεομάρτυς Γεώργιος» και στο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας.
Στην εκδήλωση χτες βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, Οδυσσέας Πότσης και η εκπρόσωπος της εταιρείας Αφροδίτη Κουρμαντζή.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους υποστήριξης της Πρωτοβουλίας, φορείς και πολίτες μπορούν να επικοινωνούν  με το τηλέφωνο: 26510-44113.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου