Πολιτισμός

Επιτυχημένες οι περιηγήσεις σε ιστορικούς χώρους

Off

Επιτυχημένος κρίνεται ο κύκλος των θεματικών περιπάτων στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων και στην ευρύτερη περιοχή που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τις τελευταίες Κυριακής και ολοκληρώθηκε προχτές με την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιος Καψάλης, υποδέχθηκε και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στην περιήγηση. Ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Δωδώνης και τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την υποστήριξη και συμβολή τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση της εν λόγω δράσης,  καθώς από την πρώτη στιγμή η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την πρωτοβουλία.
Ο Αναπληρωτής Πρύτανη και Πρόεδρος της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης, Ανδρέας Φωτόπουλος, συνεχάρη τα μέλη της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης για την εξαιρετική πρωτοβουλία και δράση και εξέφρασε την πρόθεση της Επιτροπής να επεκτείνει τις θεματικές ξεναγήσεις και σε άλλες περιοχές ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την  εμπειρία των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των εκπροσώπων των άλλων φορέων.
Στη συνέχεια υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό του Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Γεωργίου Σμύρη, οι συμμετέχοντες περπάτησαν στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, ανακαλύψαν όψεις της οικονομικής και πολιτισμικής ιστορίας, της αρχιτεκτονικής, αλλά και αναπαραστάσεις στη λογοτεχνία, ενώ ο Χρήστος Κλείτσας, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, διεκπεραίωσε με εξαίρετο τρόπο την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και ανέδειξε στο κοινό γνωστές και άγνωστες όψεις του χώρου.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου